Δένδιας: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας στην Αθήνα

Ελλάδα
Δένδιας: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον Ούγγρο ομόλογό του Πίτερ Σίγιαρτο, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης του στην Ελλάδα μετά τον επαναδιορισμό του ως υπουργού Εξωτερικών στην ουγγρική κυβέρνηση, θα συναντηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Με τον Ούγγρο ομόλογό του Πίτερ Σίγιαρτο, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης του στην Ελλάδα μετά τον επαναδιορισμό του ως υπουργού Εξωτερικών στην ουγγρική κυβέρνηση που εξελέγη στις 3 Απριλίου, θα συναντηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση περί ώρα 13:00. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο υπουργών αναμένεται να επικεντρωθούν στη διμερή συνεργασία, σε ζητήματα ΕΕ, σε ενεργειακά θέματα, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο θα πραγματοποιηθούν περί ώρα 13:25, ενώ στη συνέχεια θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας.

Σημειώνεται ότι ο Πίτερ Σίγιαρτο επισκέφθηκε την Αθήνα τον Οκτώβριο του 2021, πάλι με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών της Ουγγαρίας, ως μέλος της προηγούμενης ουγγρικής κυβέρνησης. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στη Βουδαπέστη τον Οκτώβριο του 2020.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News