Νοσηλευτές για τις απλήρωτες εφημερίες: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε»

Ελλάδα
Νοσηλευτές για τις απλήρωτες εφημερίες: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την οργή της και τονίζει ότι είναι απαράδεκτο να μην έχουν πληρωθεί οι πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά, αργίες, εφημερίες) του υγειονομικού προσωπικού από τον Απρίλιο του 2022

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την οργή της και τονίζει ότι είναι απαράδεκτο να μην έχουν πληρωθεί οι πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά, αργίες, εφημερίες) του υγειονομικού προσωπικού από τον Απρίλιο του 2022 και στην Πρόνοια από την αρχή του χρόνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε.

Χθες τελευταία ημέρα που μπορούσαν να αναρτηθούν στην ΕΑΠ τα οφειλόμενα τεσσάρων μηνών (Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) των νυκτερινών, αργιών, εφημεριών του Υγειονομικού προσωπικού προκειμένου να πληρωθούν τέλος του μήνα Ιουνίου, έστω με τέσσερις μήνες καθυστέρηση και το Υπουργείο Υγείας δεν είναι σε θέση να εγκρίνει τις πιστώσεις του τριμήνου (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος). Προφασίζονται δικαιολογίες προκειμένου να καθυστερήσουν και άλλο τα δεδουλευμένα.

Στο προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων οι πρόσθετες αμοιβές οφείλονται από την αρχή του χρόνου. Οφείλονται τα δεδουλευμένα, νυκτερινών και αργιών έξι μηνών.

Την ίδια ώρα που αρνούνται να αυξήσουν τους πενιχρούς μισθούς, μας οφείλουν και τα ψίχουλα των δεδουλευμένων, αργιών, νυκτερινών, εφημεριών τεσσάρων μηνών.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ και να καταστεί εφικτή η εξόφληση των δεδουλευμένων, πρόσθετων αμοιβών του προσωπικού τέλος Ιουνίου».

Φωτογραφία αρχείου Rawpixel 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News