Πανελλήνιες 2022: Από αύριο οι κωδικοί ασφαλείας για το μηχανογραφικό δελτίο

Ελλάδα
Πανελλήνιες 2022: Από αύριο οι κωδικοί ασφαλείας για το μηχανογραφικό δελτίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου

Από αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, οι υποψήφιοι (ΓΕΛ - ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), σύμφωνα με ανακοίνωση.

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι, που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) έτους 2022 θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν περίπου στα μέσα Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά:

Από την Τρίτη 21 Ιουνίου, πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι εξής υποψήφιοι:

1) Όσοι έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022- ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ- και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή/και παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο ΙΕΚ. Στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει μηχανογραφικό δελτίο και παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος.

2) Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020 ή 2021 των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο.

3) Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10% συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Οι τελειόφοιτοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2022 που δεν συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο ΙΕΚ.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News