Κορωνοϊός: Νέο εμβόλιο από το φθινόπωρο για όλους

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Νέο εμβόλιο από το φθινόπωρο για όλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, θα περιλαμβάνει στη σύνθεση του όλες τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός

Από το φθινόπωρο αναμένεται το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για τον γενικό πληθυσμό, όπως ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως το εμβόλιο θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του COVID-19 που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός.

Ωστόσο, ο καθηγητής προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές.

«Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του COVID-19, δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορωνοϊός δε θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επισήμανε.

Σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων, ο επιστήμονας ανέφερε ότι αναμένει νέα κρούσματα και στη χώρα μας, αφού «η νόσος ξέφυγε από τη συνήθη μετάδοσή της, ενώ συνήθως περιοριζόταν στην υποσαχάρια Αφρική», ωστόσο «δεν πρέπει να ανησυχούμε». Όπως επισήμανε, η νόσος έχει χαμηλή μεταδοτικότητα και δεν έχει ασυμπτωματική νόσηση, όπως συμβαίνει με τον κορωνοϊό, στοιχείο που θα ενίσχυε την ανεξέλεγκτη μετάδοσή της.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News