Συγκλονιστικές εικόνες από τις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία Genesis - Πώς θα κινηθεί (βίντεο)

Ελλάδα
Συγκλονιστικές εικόνες από τις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία Genesis - Πώς θα κινηθεί (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κακοκαιρία Genesis χτύπησε σφοδρά την κεντρική και βόρεια Ελλάδα

Δρόμοι «κόπηκαν» στα δύο, σπίτια πλημμύρισαν σχεδόν, 300 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική σε όλη τη χώρα λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει μέχρι και αυτή την ώρα.

Ειδικότερα, από τις 7.30 χθες το πρωί μέχρι τις 6 σήμερα το απόγευμα η Πυροσβεστική δέχθηκε 293 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

  • Στην Περιφέρεια Αττικής, 41 κλήσεις εκ των οποίων, 7 για κοπές δέντρων, 31 για αντλήσεις υδάτων, 1 για αφαίρεση αντικειμένου, και 2 για απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορές τους σε ασφαλή σημεία
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 79 κλήσεις εκ των οποίων, 7 για κοπές δέντρων, 48 για αντλήσεις υδάτων, 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων, μία για πλύση οδοστρώματος και 21 για απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορές τους σε ασφαλή σημεία.
  • Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων, 1 για άντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Κέρκυρα και Λευκάδα
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 3 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 142 κλήσεις εκ των οποίων, 18 για κοπές δέντρων,115 για αντλήσεις υδάτων, 4 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 5 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 16 κλήσεις εκ των οποίων, 8 για κοπές δέντρων και 7 για αντλήσεις υδάτων σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία και 1 για
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων σε Πτολεμαΐδα, Δεσκάτη και Σέρβια Κοζάνης.

Σε ποιες περιοχές κατευθύνεται η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο και η αυριανή είναι μία δύσκολη ημέρα για τις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, όπως Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και Αττική.

Τα φαινόμενα στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο ίσως λίγο πιο εξασθενημένα.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News