Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία: Η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή

Ελλάδα
Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία: Η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για τις συνεχόμενες προκλήσεις της κατά της Ελλάδας

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για τις συνεχόμενες προκλήσεις της κατά της Ελλάδας.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει διαμηνύσει με κάθε τρόπο στην τουρκική ηγεσία, ότι πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης, ενώ σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις ΗΠΑ, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -και κατ' επέκταση των μελών της κυβέρνησής του.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ επανέλαβε στην ΕΡΤ ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστή και να προστατεύεται». Ακόμη, σε ένα σαφές μήνυμα προς τον Ερντογάν πρόσθεσε πως πρέπει να αποφεύγεται η ρητορική που μπορεί να αυξήσει περαιτέρω την ένταση.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει ότι η κυριαρχία στα ελληνικά νησιά (εννοούν προφανώς αυτά που έχει βάλει στο στόχαστρο η Τουρκία) είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο εκπρόσωπος, τόνισε επίσης στην ΕΡΤ ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News