Τράγκας: Δεσμεύτηκε η περιουσία της συζύγου του και δύο συνεργατών του (βίντεο)

Ελλάδα
Τράγκας: Δεσμεύτηκε η περιουσία της συζύγου του και δύο συνεργατών του (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος δέσμευσε, συνολικά την περιουσία της συζύγου του Γιώργου Τράγκα και θα γίνει έρευνα και για το πόθεν έσχες της και αν είναι ακριβείς οι δηλώσεις που έχει υποβάλει

Στη δέσμευση της περιουσίας της συζύγου του Γιώργου Τράγκα, προχωρούν οι αρμόδιες αρχές, μετά τον σάλο που έχουν προκαλέσει τα στοιχεία των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών τού εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη.

//--> //-->

Σύμφωνα με τον Alpha την ίδια ώρα, ξεκινά μια παράλληλη έρευνα και για τα δικά της οικονομικά της στοιχεία.

Η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος δέσμευσε, συνολικά την περιουσία της συζύγου του Γιώργου Τράγκα και θα γίνει έρευνα και για το πόθεν έσχες της και αν είναι ακριβείς οι δηλώσεις που έχει υποβάλει

Η δέσμευση της περιουσίας της Μαρίας Καρρά δεν αφορά τα περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα. Πρόκειται δηλαδή για την ατομική περιουσία της συζύγου του.

Οπως ανέφερε ο Alpha, o επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χήρα του εκδότη και δημοσιογράφου είχε ενεργή συμμετοχή στην απόκτηση χρημάτων. Δηλαδή γνώριζε και συμμετείχε στα πάντα, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα έχουν δεσμευτεί και οι περιουσίες δύο συνεργατών του Γιώργου Τράγκα. Πρόκειται για δύο Έλληνες μια γυναίκα και ένας άνδρας και είχαν συμμετοχή σε εταιρίες και σε μία από αυτές ήταν μέλη του ΔΣ.

Δήλωναν επιχειρηματίες χωρίς δραστηριότητα και συμμετείχαν σε εταιρίες που άνοιγαν και έκλεισαν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Η καταγγελία που ξεκίνησε την έρευνα

Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αφορμή στάθηκαν δύο συγκεκριμένα γεγονότα, που έλαβαν άλλες διαστάσεις μετά τη δημοσιοποίηση μυθικών ποσών, εξαιτίας και της αντιδικίας που υπάρχει μεταξύ των κληρονόμων:

1)Αίτημα τράπεζας στην οποία «χτύπησε» μια συναλλαγή

2) Ανώνυμη επιστολή που περιγράφει συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές

3) Και τα δυο εστάλησαν στην Αρχή που εκ του ιδρυτικού της νόμου όφειλε να ανοίξει σχετικό φάκελο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το πόθεν έσχες ο Γιώργος Τράγκας

Η έρευνα όμως αναβαθμίστηκε προφανώς όταν δημοσιοποιήθηκαν αναφορές σε διψήφιο αριθμό εκατομμύριων ευρώ σε καταθέσεις και θυρίδες καθώς και ράβδους χρυσού καθώς επισης καις την ύπαρξη ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή είχε στείλει έγγραφο προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες Αγγλίας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Παρθένων Νήσων και αλλού να πληροφορηθούν για τις συναλλαγές και την περιουσία του δημοσιογράφου.

Πάντως ο θάνατος του δημοσιογράφου τον καθιστά ανέλεγκτο ποινικά και διοικητικά, δηλαδή δεν μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News