Γιώργος Τράγκας: Γιατί αποποιείται την κληρονομιά ο γιος του

Ελλάδα
Γιώργος Τράγκας: Γιατί αποποιείται την κληρονομιά ο γιος του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση

Αποποιείται κάθε περιουσιακό στοιχείο προερχόμενο από την κληρονομιά του πατέρα του Γιώργου Τράγκα ο γιος του εκλιπόντος εκδότη, Φρέντι Τράγκας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Θέμης Σοφός.

Στο δελτίο που εξέδωσε ο κ. Σοφός αναφέρεται:

«Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος - Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος. Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας. Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ)».

Το πόρισμα της ΑΑΔΕ για δέσμευση της περιουσίας του

Με ένα πολυσέλιδο πόρισμα άνω των 50 σελίδων η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τεκμηριώνει τη δέσμευση του συνόλου της μεγάλης περιουσίας που κληροδότησε ο πρόσφατα αποθανών γνωστός δημοσιογράφος, εκδότης και ιδρυτής νέου κόμματος Γιώργος Τράγκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ξεκίνησε 3 μήνες πριν το θάνατο του δημοσιογράφου, κατέληξε στο ότι μεγάλο μέρος περιουσίας δε δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2.000 και μετά.

Η κληρονομιά αριθμεί σε δεκάδες εκατομμύρια, ακίνητα και ράβδους χρυσού.

Σύμφωνα, με πληροφορίες η Αρχή είχε στείλει έγγραφο προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες Αγγλίας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Παρθένων Νήσων και αλλού να πληροφορηθούν για τις συναλλαγές και την περιουσία του δημοσιογράφου.

Καθώς ο ίδιος έχει πεθάνει και οι κληρονόμοι δεν αποδέχονται την κληρονομιά δεν υπάρχει τρόπος επιβολής νομικής κύρωσης, σε περίπτωση τελεσιδικίας μετά την περαιτέρω έρευνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News