Παναγιωτόπουλος για τα γερμανικά τεθωρακισμένα: «Ταυτόχρονη ανταλλαγή, δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνά μας»

Ελλάδα
Παναγιωτόπουλος για τα γερμανικά τεθωρακισμένα: «Ταυτόχρονη ανταλλαγή, δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνά μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαντώντας σε ερώτηση του τομεάρχη άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσα για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, ο υπουργός Άμυνας, τόνισε επίσης πως ζητείται από τη χώρα μας να αποστείλει υλικό το οποίο όμως δεν πράττει λόγω της τουρκικής απειλής

Απαντώντας σε ερώτηση του τομεάρχη άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσα για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, ο υπουργός Άμυνας, τόνισε επίσης πως ζητείται από τη χώρα μας να αποστείλει υλικό το οποίο όμως δεν πράττει λόγω της τουρκικής απειλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η περίπτωση ανταλλαγής των τεθωρακισμένων έχει ακόμα κάποιο διάστημα προκειμένου να οδηγηθεί σε πλήρη συμφωνία. «Θέλουμε, η ανταλλαγή να γίνει ταυτόχρονα», είπε και πρόσθεσε: «Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να τα δούμε, να τύχουν επιθεώρησης από τα δικά μας στελέχη, έτσι ώστε να μην μείνουν ούτε δευτερόλεπτο εκτεθειμένες οι Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτή είναι η στόχευσή μας».

«Αν καταλήξουμε σε συμφωνία με τις τεχνικές λεπτομέρειες που συμφωνήθηκε επί της αρχής με τη Γερμανία θα προχωρήσουμε και εκεί αλλά και εκεί θα αποδειχθεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα βγουν ενισχυμένες γιατί θα αντικαταστήσουν στοιχείο πολεμικού υλικού με κάτι πιο σύγχρονο και καταλληλότερο για το σκοπό που επιτελεί», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε επίσης πως η χώρα μας στηρίζει την Ουκρανία προκειμένου να στείλει και ένα μήνυμα «στους πάσης φύσεως απανταχού αναθεωρητές». Σημείωσε δε πως ζητάνε από τη χώρα την αποστολή διαφόρων όπλων την οποία όμως η Ελλάδα αρνείται επειδή επηρεάζει την αμυντική της δυνατότητα ειδικά σε μια τεταμένη για τα ελληνοτουρκικά περίοδο.

«Μας ζητάνε διάφορα να στείλουμε. Τα ξέρετε και σεις. Σε άλλα λέμε μπορούμε σε άλλα όχι. Σε αυτά που θεωρούμε ότι επηρεάζεται η αμυντική μας δυνατότητα λέμε όχι δεν είναι προς διάθεση γιατί είναι ανεπτυγμένα για ένα λόγο, για μια απειλή που αισθανόμαστε ότι έχουμε ειδικά αυτή τη περίοδο με τη Τουρκία. Τα απαραίτητα δεν τα διαθέτουμε. Από αποθέματα συνδράμουμε την Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Δρίτσας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που ζητά η αντιπολίτευση για τον ακριβή αριθμό του αμυντικού υλικού που έχει αποστείλει η χώρα μας στην Ουκρανία, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας πως με ανεύθυνο τρόπο δένει τη χώρα χειροπόδαρα σε ένα άρμα και μια διαδικασία επικίνδυνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News