«Πυρ και μανία» ο Τούρκος αντιπρόεδρος με την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

Ελλάδα
«Πυρ και μανία» ο Τούρκος αντιπρόεδρος με την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία η ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο - Για «θέατρο και σόου» έκανε λόγο ο Φουάτ Οκτάι

Αναστάτωση αλλά και αμηχανία επικρατεί από το βράδυ της Τρίτης στην Άγκυρα με αφορμή την ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για το Κυπριακό, προκάλεσαν την οργή του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι ο οποίος έκανε λόγο για «θέατρο» και «σόου».

Τα τουρκικά ΜΜΕ, εξάλλου, όπως και τα ρωσικά, εξέφρασαν ήδη την οργή τους για την ιστορική ομιλία.

«Παρακολουθήσατε το θέατρο για την Τουρκία και την ΤΒΔΚ στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, τις οποίες αποκαλούμε σύμμαχο. Χειροκροτούν όρθιοι τον Έλληνα πρωθυπουργό που αντιτίθεται στη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. Το να δρα κανείς σαν να μην υπάρχουν οι Τουρκοκύπριοι στο νησί αποτελεί μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση», είπε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο με τα σόου του ελληνικού-ελληνοκυπριακού διδύμου, που δεν συνεισφέρουν τίποτα προς την επίτευξη λύσης. Δεν έχουμε χρόνο. Βλέπουμε την αλήθεια και τη δείχνουμε σε όλους. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο, στη βάση της κυριαρχικής ισότητας» συνέχισε, και πρόσθεσε πως η Ελλάδα «παίζει το παιχνίδι των 12 μιλίων στο Αιγαίο και παραβιάζει διαρκώς τον εναέριο χώρο μας».

«Καλώ τις ΗΠΑ να ασπαστούν την κοινή λογική και να μην ενθαρρύνουν με χειροκροτήματα τις προσπάθειες δημιουργίας αντίθετης αντίληψης για την Ελλάδα, η οποία παίζει το παιχνίδι των 12 μιλίων στο Αιγαίο και παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Σε αυτές τις ημέρες, που η περιφερειακή συνεργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, ο καθένας πρέπει να σκεφτεί δύο φορές τι χειροκροτεί όρθιος, τι υποστηρίζει, τι επικροτεί και τι ξεστομίζει», είπε.

( Φωτογραφία AP/ Nedim Enginsoy )

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News