Αυτοκτονία 14χρονου: «Η υπόθεση θυμίζει το bullying στον Γιακουμάκη»

Ελλάδα
Αυτοκτονία 14χρονου: «Η υπόθεση θυμίζει το bullying στον Γιακουμάκη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαρισμένη είναι η Ελλάδα με την αυτοκτονία ενός 14χρονου αγοριού από τα Σεπόλια, το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής

Σοκαρισμένη είναι η Ελλάδα με την αυτοκτονία ενός 14χρονου αγοριού από τα Σεπόλια, το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Το νεαρό αγόρι είχε πέσει θύμα bullying, όπως αποκαλύπτουν συμμαθητές του, λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του, μέσα στο δωμάτιό του.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, σημείωσε πως η υπόθεση είναι παρόμοια με αυτήν του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος είχε δώσει τέλος στη ζωή του μετά από επιθέσεις που δεχόταν από συμφοιτητές του.

«Αρχίζει να φαίνεται η εικόνα και αυτό που φαίνεται μας πηγαίνει σε εποχές Γιακουμάκη. Εύχομαι να βγω ψεύτης», δήλωσε αρχικά στο Live News του Mega.

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, από τις μαρτυρίες που ο ίδιος έχει συλλέξει αλλά και από αυτά που έχουν πει δημόσια συμμαθητές του 14χρονου, «δείχνουν bullying».

«Μακάρι να μην είναι bullying και να είναι ένα απλό παιχνίδι».

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI τόνισε πως φως στην υπόθεση θα δώσουν τόσο τα ψηφιακά μέσα του 14χρονου όσο και οι μαρτυρίες των συμμαθητών του.

«Να εξεταστούν άμεσα οι μαρτυρίες των παιδιών από τα Αρχές. Τα ψηφιακά μέσα θα μιλήσουν αλλά τα παιδιά θα πρέπει να καταθέσουν, να δώσουν πρόσωπα και πράγματα παράλληλα με τις ψηφιακές ενέργειες. Όσα παιδιά έχουν μιλήσει, να πάνε να καταθέσουν».

«Πιστεύω ότι θα τρέξει η έρευνα για bullying. Το black out δεν το βλέπω πολύ», είπε ο κ. Σφακιανάκης και κατέληξε: «Πρέπει να διαλευκάνει η συμμέτοχη σε αυτοκτονία. Κάποιοι τον έχουν σπρώξει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News