Πακιστάν: Έξι άνδρες καταδικάστηκαν σε θάνατο για το λιντσάρισμα του διευθυντή ενός εργοστασίου

Ελλάδα
Πακιστάν: Έξι άνδρες καταδικάστηκαν σε θάνατο για το λιντσάρισμα του διευθυντή ενός εργοστασίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστήριο της Λαχόρης καταδίκασε σε θάνατο έξι άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για το λιντσάρισμα του διευθυντή ενός υφαντουργείου - Συνολικά οι κατηγορούμενοι ανέρχονταν στους 89

Δικαστήριο της Λαχόρης καταδίκασε σε θάνατο έξι άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για το λιντσάρισμα του διευθυντή ενός υφαντουργείου, τον οποίο κατηγορούσαν για «βλασφημία».

Εκατοντάδες εξοργισμένοι εργάτες στην πόλη Σιαλκότ, στο ανατολικό Πακιστάν, βασάνισαν και έκαψαν τον Πιριάντα Κουμάρα, τον Σριλανκέζο γενικό διευθυντή του εργοστασίου Ράικο, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κατηγορία της βλασφημίας, που του πρόσαψε το πλήθος, σχετιζόταν με την αφαίρεση μιας αφίσας με ισλαμικούς στίχους.

Σε βίντεο που τραβήχθηκαν με κινητά τηλέφωνα το πλήθος κυνηγά το θύμα σε μια στέγη και μετά οι συγκεντρωμένοι τον ξυλοκοπούν, τον σέρνουν στους δρόμους, τον ξεγυμνώνουν και τον πυρπολούν. Οι δράστες σπρώχνουν μακριά έναν άνδρα που προσπάθησε να τον βοηθήσει.

Το Αντιτρομοκρατικό Δικαστήριο της Λαχόρης, που συνεδρίασε εντός μιας φυλακής υψίστης ασφαλείας, καταδίκασε επίσης σε ισόβια εννέα από τους κατηγορούμενους, σε φυλάκιση 5 ετών έναν και σε φυλάκιση 2 ετών άλλους 72, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Οι οκτώ από τους καταδικασθέντες ήταν έφηβοι. Συνολικά οι κατηγορούμενοι ανέρχονταν στους 89.

Μολονότι τα δικαστήρια του Πακιστάν εξακολουθούν να επιβάλουν τη θανατική ποινή, αυτή σπανίως εκτελείται, δεδομένου ότι ενδέχεται να καταργηθεί με βάση τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται και συνδέονται με μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News