ΚΚΕ: Με αφορμή την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επιχείρησαν να φορέσουν το «φωτοστέφανο» της «ειρήνης»

Ελλάδα
ΚΚΕ: Με αφορμή την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επιχείρησαν να φορέσουν το «φωτοστέφανο» της «ειρήνης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς σχολιάζει το ΚΚΕ τη νέα στρατιωτική επιχείρηση και τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ

Η νέα στρατιωτική επιχείρηση και οι βομβαρδισμοί της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ, αν και συνιστούν μία επικίνδυνη εξέλιξη και κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας ανεξάρτητου κράτους, δεν φαίνεται να «συγκινούν» ιδιαίτερα το στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που, με αφορμή την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επιχείρησαν να φορέσουν το «φωτοστέφανο» της «ειρήνης» και του «διεθνούς δικαίου».

Αυτή η εξέλιξη, μαζί με την εκκωφαντική σιωπή του ευρωΝΑΤΟϊκού μπλοκ, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα «δυο μέτρα και σταθμά», όπως και οι επιλεκτικές «ευαισθησίες» είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα όλων των ιμπεριαλιστών, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Εν προκειμένω, προέχουν οι στρατηγικές σχέσεις με τη σύμμαχο Τουρκία και η συνοχή στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, οπότε όλα τα υπόλοιπα, περί «κυριαρχικών δικαιωμάτων» και «καταπολέμησης του αναθεωρητισμού» πάνε απλά περίπατο! Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης της ΝΔ -που επίσης δεν έχει βγάλει άχνα για τις εξελίξεις- «δεν είναι και η καλύτερη περίοδος να λές πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ».

Η πάλη των λαών ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μαζί και στα προσχήματα και την υποκρισία που τους συνοδεύουν, είναι η μοναδική σωστή πλευρά της Ιστορίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News