Πάτρα: Ανεξήγητα σταμάτησε η καρδιά της Τζωρτζίνας - Τι αποκάλυψε ο παιδοκαρδιολόγος (βίντεο)

Ελλάδα
Πάτρα: Ανεξήγητα σταμάτησε η καρδιά της Τζωρτζίνας - Τι αποκάλυψε ο παιδοκαρδιολόγος (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γιατρός αποκάλυψε σημαντικές πτυχές για τη νοσηλεία της μικρής, αμέσως μετά το πρώτο καρδιακό της επεισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα την εγκεφαλοπάθειά της

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση της Πάτρας ενώ αίσθηση προκαλεί η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου του Ωνασείου που παρακολουθούσε την 9χρονη Τζωρτζίνα. Ο γιατρός αποκάλυψε σημαντικές πτυχές για τη νοσηλεία της μικρής, αμέσως μετά το πρώτο καρδιακό της επεισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα την εγκεφαλοπάθειά της.

Αν και αρχικά ο θάνατος της 9χρονης είχε καταγραφεί ως αιφνίδιος με αδιευκρίνιστα αίτια, μετά από τοξικολογικές εξετάσεις και την ανεύρεση της ναρκωτικής ουσίας κεταμίνης, η μητέρα της βρέθηκε κατηγορούμενη για τη δολοφονία της και βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το LiveNews, ο Γιάννης Παπαγιάννης είπε στην κατάθεσή του μεταξύ άλλων:

«Η καρδιά του συγκεκριμένου παιδιού υπέστη μία πολύ μεγάλη δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου περιστατικού ανακοπής στο «Καραμανδάνειο» όπου επί 50 λεπτά βρισκόταν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση κατά την οποία η οξυγόνωση και η αιμάτωση πάντοτε ήταν κατώτερη του φυσιολογικού και εντούτοις δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή δυσλειτουργία. Γεγονός που συνηγορεί τόσο για τις εξαιρετικές προσπάθειες των γιατρών όσο και για την άριστη ποιότητα της καρδιάς».

Με την καρδιά του παιδιού να λειτουργεί φυσιολογικά και τον γενετικό έλεγχο να μη δείχνει κάποια κληρονομική πάθηση, ο κύριος Παπαγιάννης λέει ότι η μητέρα του παιδιού, έστειλε 198 μηνύματα «χωρίς να υπάρχει πρόβλημα» ζητώντας από τον γιατρό να την ενημερώνει για τη λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας.

«Μετά την τοποθέτηση του απινιδωτή λάμβανε μονίμως πληροφορίες, κατόπιν ενεργοποίησης του από τη μητέρα, λόγω ανησυχίας για την κατάσταση του παιδιού. Σε όλα αυτά τα μηνύματα, δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο αρρυθμίας και τεκμηριώθηκε η καλή λειτουργία της συσκευής”.

Σταμάτησε ανεξήγητα η καρδιά της Τζωρτζίνας

«Το παιδί δεν περίμενα να πεθάνει αιφνιδίως από κάποια αρρυθμία διότι δεν κατεγράφη ούτε ταχυαρρυθμία, ούτε σοβαρή βραδυκαρδία, μη ανταποκρινόμενη στη βηματοδότηση. Η συστολική λειτουργία της καρδιάς επίσης έχει ελεγχθεί στο Ωνάσειο και ήταν φυσιολογική. Ως εκ τούτου, οι πιθανές αιτίες του τελικού συμβάντος φαίνεται να είναι εξω καρδιακές» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Παπαγιάννης.

Δείτε το βίντεο

//--> //-->

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News