Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: Θα προχωρήσουμε στο αίτημα αποφυλάκισης (βίντεο)

Ελλάδα
Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: Θα προχωρήσουμε στο αίτημα αποφυλάκισης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η μητέρα αναζήτησε στο Διαδίκτυο αναισθητικές ουσίες που της χορηγήθηκαν κατά την συγκεκριμένη εξέταση που είχε υποβληθεί. Δεν αναζήτησε ποτέ την ουσία που μας ενδιαφέρει, που είναι η κεταμίνη», δήλωσε ο Όθων Παπαδόπουλος

«Την πρωτοβουλία της έρευνας θα την διατηρήσουν οι εισαγγελικές αρχές», δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, υποστηρίζοντας ότι μετά την απάντηση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, δικαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για την κεταμίνη στις 30 Μαρτίου 2022, σε χρόνο μεταγενέστερο του θανάτου της Τζωρτζίνας και στον χρόνο στον οποίο είχε δημοσιευτεί η σχετική είδηση στα ΜΜΕ.

Μιλώντας για τις ψηφιακές αναζητήσεις της 33χρονης κατηγορούμενης είπε πώς αυτές αφορούσαν «αναισθητικά φάρμακα και όχι για ουσίες προκαλούν θάνατο ή δηλητήρια». Σύμφωνα με τον δικηγόρο η σχετική έρευνα της μητέρας, έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2022, το βράδυ που η Τζορτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.

«Η μητέρα αναζήτησε στο Διαδίκτυο αναισθητικές ουσίες που της χορηγήθηκαν κατά την συγκεκριμένη εξέταση που είχε υποβληθεί. Δεν αναζήτησε ποτέ την ουσία που μας ενδιαφέρει, που είναι η κεταμίνη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην κεταμίνη και των google ads που βρέθηκαν στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας υποστήριξε ότι αυτές οφείλονται στις ηλεκτρονικές διαφημίσεις που αυτόματα αποστέλλονται σε όσους κάνουν παραπλήσιες αναζητήσεις. «Η χρήστης ουδέποτε τα άνοιξε για να επισκεφθεί τις συγκεκριμένες σελίδες», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

//--> //-->

Βρέθηκε κεταμίνη στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακου

Σχετικά με την γραπτή απάντηση που έδωσε η παιδιατρική κλινική Αγλαΐα Κυριακού, κατόπιν σχετικού αιτήματος της υπεράσπισης, «η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη υπάρχει στην συγκεκριμένη κλινική σε τέσσερις ειδικές πτέρυγες, μία από τις οποίες είναι η ΜΕΘ. Η ουσία αυτή είναι διαθέσιμη και στο βαλιτσάκι εκτάκτων αναγκών της μονάδας εντατικής θεραπείας και είναι μόνιμα διαθέσιμο σε πέντε φιαλίδια των 100 mlg, τα οποία με βάσει τις καταθέσεις τοποθετούνται λίγα εκατοστά μακριά από την άτυχη Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της φιλότιμης προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε για την καρδιοαναπνευστική της αναζωογόνηση».

Όπως τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης οι δηλώσεις αυτές προς τους δημοσιογράφους έγιναν κατόπιν αιτήματος της πελάτισσάς του. «Η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος διέψευσε τις πληροφορίες που ανέφεραν πως η πελάτισσά θα κάνει πίσω στο αίτημα αποφυλάκισης. «Είναι νόμιμο δικαίωμά της και εμείς θα το προχωρήσουμε μόλις θα είναι έτοιμα τα έγγραφα που θα το συνοδεύουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News