Πέθανε η επί σειρά ετών βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ., Ελσα Παπαδημητρίου

Ελλάδα
Πέθανε η επί σειρά ετών βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ., Ελσα Παπαδημητρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε η βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Έλσα Παπαδημητρίου, σε ηλικία 80 ετών

Απεβίωσε η επί σειρά ετών βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Έλσα Παπαδημητρίου, σε ηλικία 80 ετών. H κηδεία της αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο.  

Η κα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Τα κατοπινά χρόνια σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αρχιτεκτονική και έπειτα φοίτησε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Berkeley των ΗΠΑ.

Η ίδια, εργάστηκε ως επιμελήτρια του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, την περίοδο 1968-1970, ενώ από το 1990 έως το 1992, διετέλεσε Γενική Γραμματέας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το επόμενο έτος, ακόμα, διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

Αποτέλεσε συνιδρύτρια της Διακοινοβουλευτικής Πρωτοβουλίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Στις εκλογές του 1993, εξελέγη βουλευτής Αργολίδας με το κόμμα της Ν.Δ. και επανεξελέγη στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009, ενώ εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ετέθη το 2011.

Ο δήμαρχος του Ναύπλιου, Δημήτρης Κωστούρος, ανέφερε σε σχετική δήλωσή του: «Με αίσθημα θλίψης και οδύνης έμαθα για το δυσάρεστο νέο της απώλειας της φίλης και συντοπίτισσας βουλευτού, Έλσας Παπαδημητρίου.

Η Έλσα για εμάς που είχαμε την τιμή να την γνωρίζουμε και να συναναστραφούμε μαζί της θα αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα ήθους , αγωνιστικότητας, προσωπικής και πολιτικής προσφοράς στον τόπος μας με πίστη στα κοινοβουλευτικά ιδεώδη και στις ευρωπαϊκές αξίες.

Τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της. Καλό παράδεισο Έλσα.».

(Φωτογραφία από: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News