Κορωνοϊός – Σχολεία: Με τρία self test η επιστροφή στα θρανία σήμερα

Ελλάδα
Κορωνοϊός – Σχολεία: Με τρία self test η επιστροφή στα θρανία σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα σχολεία που είχαν κλείσει λόγω της κακοκαιρίας η επιστροφή στα θρανία θα γίνει με ένα επιπλέον self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στις σχολικές αίθουσες, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν συνολικά, τρία self test την εβδομάδα 31 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου

Με ένα επιπλέον self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στις σχολικές αίθουσες, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν συνολικά, τρία self test την εβδομάδα 31 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου, επιστρέφουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στα θρανία σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, μετά την εβδομάδα που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά  σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε οδηγίες για τα self test για την εβδομάδα που ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν σήμερα έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον self test έως 24 ώρες πριν, επομένως να κάνουν τρία την εβδομάδα 31/1-4/2.

Τα self test, επομένως, στα σχολεία που παρέμειναν κλειστά την εβδομάδα που πέρασε, θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου και της Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο rapid test και ένα self test, όλα με δική τους επιβάρυνση. Το rapid test θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή με σελφ τεστ, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2).

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι:

  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για Covid-19.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούνν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για Covid-19.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην Covid-19.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(φωτογραφία shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News