Κορωνοϊός - Εργασία: Ποιοι οι δικαιούχοι αναρρωτικής άδειας μετά από θετικό rapid test

Ελλάδα
Κορωνοϊός - Εργασία: Ποιοι οι δικαιούχοι αναρρωτικής άδειας μετά από θετικό rapid test

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα δικαιολογείται η απουσία από τη δουλειά για τους εμβολιασμένους εφόσον έχουν θετικό rapid test. Αυτό τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Μοριακό τεστ θα απαιτείται για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Αναρρωτική άδεια θα δικαιούνται μόνον οι εμβολιασμένοι εργαζόμενη υπό την προϋπόθεση ύπαρξης rapid test, τόνισε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Αναφορικά με τους ανεμβολίαστους θα απαιτείται μοριακό τεστ.

Σε χθεσινή της συνέντευξη η κ. Γκάγκα  προχώρησε σε διευκρινίσεις ως προς τις δηλώσεις της περασμένη Πέμπτης, κατά τις οποίες είχε αναφέρει ότι δεν χρειάζεται η διενέργεια PCR μετά από θετικό rapid test εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος.

Όπως εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, οι μη εμβολιασμένοι είναι εκείνοι που πρέπει να υποβληθούν σε PCR μετά από θετικό rapid test, αφού το χρειάζονται για το πιστοποιητικό νόσησης.

«Το νοσοκομεία πιέζονται πολύ για τα δείγματα, οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και ο κόσμος ταλαιπωρείται... Κανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Γκάγκα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News