Κοζάνη: Σε χωράφι προσγειώθηκε ελικόπτερο με τρεις επιβαίνοντες λόγω πυκνής νέφωσης

Ελλάδα
Κοζάνη: Σε χωράφι προσγειώθηκε ελικόπτερο με τρεις επιβαίνοντες λόγω πυκνής νέφωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αγροτική έκταση κοντά στο κτίριο του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγγωγών Κοζάνης, προσγειώθηκε το ελικόπτερο

Ελικόπτερο το οποίο μετέφερε τρεις επιβάτες προσγειώθηκε σε αγροτική έκταση της Κοζάνης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πιλότος Μονοκινητήριων αεροσκαφών, Θέμης Μαγκλάρας ο οποίος έφτασε αμέσως στο σημείο, «το ελικόπτερο ξεκίνησε από την Αθήνα με προορισμό της Κέρκυρα, αλλά στο πέρασμα της Πίνδου συνάντησε πυκνή νέφωση και ο πιλότος μετά από συνεννόηση αποφάσισε να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης».

Στη διάρκεια διαπιστώθηκε ότι τα καύσιμά του θα ήταν σε οριακό επίπεδο εάν θα ζητείτο από τον πύργο ελέγχου να καθυστερήσει την προσγείωση λόγω κίνησης και έτσι ο χειριστής αποφάσισε για λόγους ασφαλείας να το προσγειώσει στην αγροτική περιοχή του Κρόκου μάλιστα μόλις 1,5 χλμ από το αεροδρόμιο της Κοζάνης που όμως είναι κλειστό.

Ο κ. Μαγκλάρας τόνισε ότι, μετά από συνεννοήσεις που έκανε ο ίδιος με την αερολέσχη της Πτολεμαΐδας συμφωνήθηκε το ελικόπτερο να ανεφοδιαστεί με καύσιμα που διαθέτει πιστοποιημένος αντιπρόσωπος. Έτσι, 20 λεπτά αργότερα το ελικόπτερο με τους τρείς επιβαίνοντες και αφού ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία της Πολιτικής αεροπορίας αναχώρησε για την Πτολεμαΐδα προκειμένου να ανεφοδιαστεί ώστε να κατευθυνθεί στη συνέχεια στην Θεσσαλονίκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News