Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: «Τηλεγράφημα η δικογραφία – Δεν ξέρω αν θα αναλάβω την υπόθεση»

Ελλάδα
Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: «Τηλεγράφημα η δικογραφία – Δεν ξέρω αν θα αναλάβω την υπόθεση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσο ανέφερε μετά τη συνάντησή του με την ανακρίτρια

Ως «τηλεγράφημα» χαρακτήρισε τη δικογραφία σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο συνήγορος του, ο οποίος ανέλαβε χθες την υπεράσπιση του κατηγορούμενου σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος, προσήλθε το πρωί της Τρίτης στην αρμόδια ανακρίτρια και παρέλαβε αντίγραφο της δικογραφίας προκειμένου να τη μελετήσει ώστε να προετοιμάσει την απολογία του ο εντολέας του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για «ελάχιστα στοιχεία» και τόνισε: «Περίμενα να έχω στα χέρια μου μία δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις, μαρτύρων, θυμάτων. Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη».

Μάλιστα, υποστήριξε πως θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα του στην υπόθεση όταν μελετήσει το σύνολο της δικογραφίας.

«Με πολύ περίσκεψη απέναντι σε ό, τι σημαίνει η προσωπική μου καριέρα αυτά τα 50 χρόνια και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση, θέλω να σας πω ότι μόλις διαβάσω τη δικογραφία με δημόσια δήλωση μου θα τοποθετηθώ εάν θα αναλάβω επίσημα την υπεράσπιση αυτού του μέχρι λίγες ημέρες διακεκριμένου σκηνοθέτη, κορυφαίου ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος» ανέφερε.

Ο κ. Κούγιας αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις για το εάν δέχεται απειλές η οικογένεια του μετά την ανάληψη της υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη και αποχώρησε εκνευρισμένος.

Πηγή: eleftherostypos.gr

(Φωτογραφίες ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News