Αποπλάνηση 13χρονου: Ελεύθερη η καθηγήτρια – Της απαγόρευσαν να επικοινωνεί με το μαθητή

Ελλάδα
Αποπλάνηση 13χρονου: Ελεύθερη η καθηγήτρια – Της απαγόρευσαν να επικοινωνεί με το μαθητή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 35χρονη αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους - Αποφασίστηκε να παρακολουθείται από ψυχολόγο

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 35χρονη καθηγήτρια που κατηγορείται για την αποπλάνηση του 13χρονου μαθητή της.

Αυτό έκρινε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο εξέδωσε βούλευμα για την εν λόγω υπόθεση μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέως, σχετικά με την περαιτέρω ποινική μεταχείριση της κατηγορουμένης, μετά την απολογία της την περασμένη Παρασκευή.

Ειδικότερα, η ανακρίτρια είχε την άποψη πως η καθηγήτρια πρέπει να προφυλακιστεί γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να συνεχίσει την αποπλάνηση του 13χρονου, ενώ ο εισαγγελέας να αφεθεί ελεύθερη με όρους.

Τώρα, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν ότι η κατηγορούμενη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης από τη χώρα. Επίσης με το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της επιβλήθηκε ο όρος να μην πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη του 1 χλμ. Ακόμη οι δικαστές απαγόρευσαν στην κατηγορουμένη να έχει οποιασδήποτε επικοινωνίας με τον 13χρονο (διαδικτυακή, τηλεφωνική και δια ζώσης). Επιπρόσθετα, το συμβούλιο αποφάσισε η 35χρονη κατηγορουμένη να παρακολουθείται από ψυχολόγο, όπως είχε προτείνει η εισαγγελέας.

Κατά την απολογία της πάντως την περασμένη Παρασκευή η 35χρονη φέρεται να είχε δηλώσει μετανιωμένη για τις πράξεις και να είχε ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια και τον μαθητή.

Τέλος, μέχρι να εκδοθεί το βούλευμα και τα μέλη του συμβουλίου να λύσουν τη διαφωνία η κατηγορουμένη βρισκόταν σε κάτ’ οίκον περιορισμό.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News