122 νέες θέσεις εργασίας σε Ερευνητικά Κέντρα  

Ελλάδα
122 νέες θέσεις εργασίας σε Ερευνητικά Κέντρα  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσω ΑΣΕΠ η επιλογή των υποψηφίων  

Την απόφαση για την έκδοση προκήρυξης πλήρωσης 122 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού – Τεχνικού προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, για την ενίσχυση των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας που υπάγονται στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) υπέγραψαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο αρμόδιος Υφυπουργός, κ. Χρίστος Δήμας.

Παράλληλα, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να εκκινήσουν οι διαδικασίες, μέσω ΑΣΕΠ, για την πλήρωση επιπλέον 30 θέσεων στα  Ερευνητικά Κέντρα με διοικητικό προσωπικό.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Από την πρώτη μέρα που ο Πρωθυπουργός αποφάσισε τη μεταφορά της ΓΓΕΚ στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είπαμε ότι για εμάς η Έρευνα, η Τεχνολογία και η Καινοτομία συγκαταλέγονται στις βασικότερες πολιτικές μας προτεραιότητες. Είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, μετά από πολλά χρόνια, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τυπικών διοικητικών διαδικασιών και προχωρήσαμε στην υπογραφή της απόφασης για την προκήρυξη των 122 θέσεων ειδικού επιστημονικού-τεχνικού προσωπικού που θα στελεχώσει τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, κάτι που το είχαν απόλυτη ανάγκη. Έτσι διασφαλίζουμε τη συνέχεια όλων των Κέντρων και ευχαριστώ ιδιαιτέρως για αυτό τον Υφυπουργό μου, κ. Χρίστο Δήμα».

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε:

«Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε πως προχωράμε στην στελέχωση των Ερευνητικών Κέντρων με νέο ανθρώπινο  δυναμικό. Αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τυπικών διοικητικών εργασιών προχωρήσαμε με τον Υπουργό στην υπογραφή της απόφασης για την προκήρυξη των 122 θέσεων που θα στελεχώσουν τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας με Ειδικό Επιστημονικό – Τεχνικό προσωπικό, κάτι το οποίο έχει να συμβεί πάνω από 10 χρόνια. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις για την πλήρωση 30 θέσεων που αφορούν σε διοικητικό προσωπικό. Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας μέσω της ενδυνάμωσης των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας. Πρόκειται για άλλο ένα στρατηγικό βήμα που στοχεύει στο να κρατήσουμε τα νέα μυαλά στην Ελλάδα και να αντιστρέψουμε την φυγή τους στο εξωτερικό».

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News