Μαθήματα σε διακοπές και αργίες για τις χαμένες διδακτικές ώρες

Ελλάδα
Μαθήματα σε διακοπές και αργίες για τις χαμένες διδακτικές ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως θα καλυφθούν οι ώρες που χάθηκαν στα σχολεία

Με μαθήματα στις αργίες και στις διακοπές θα καλυφθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία .Η σχετική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των ωρών εντάχτηκε στο νομοσχέδιο, που κατέθεσε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στη Βουλή και αφορά σε θέματα των ΑΕΙ.

Η διάταξη (άρθρο 36), που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή ορίζει ότι για το τρέχον σχολικό έτος 2020-21, λόγω της πανδημίας από τον κορονοϊό, λαμβάνεται κάθε αναγκαίο μέτρο για την κάλυψη διδακτέας ύλης και αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών, στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, μέσω της τροποποίησης και ρύθμισης (σ.σ. με υπουργική απόφαση): των αργιών, διακοπών, και εορταστικών εκδηλώσεων.

Επίσης ρυθμίσεις θα γίνουν για τις απουσίες τον χαρακτηρισμό φοίτησης καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης των εγγραφών προνηπίων, νηπίων και μαθητών Α τάξης Δημοτικών Σχολείων, καθώς και των διαδικασιών και προθεσμιών για την ολοκλήρωσή τους, αλλά και κάθε συναφούς με τα ανωτέρω θέματα που αφορούν στους κατ΄ ιδίαν και τους κατ΄ οίκον διδαχθέντες μαθητές.

Επίσης ρυθμίσεις θα γίνουν για τη φοίτηση, αξιολόγηση, προαγωγή και της απόλυση μαθητών καθώς και την εισαγωγή των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News