Τεράστια ποσότητα καθαρής κοκαΐνης εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα
Τεράστια ποσότητα καθαρής κοκαΐνης εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

300 κιλά καθαρής κοκαΐνης διακινούσε το κύκλωμα

Μια μεγάλη ποσότητα, περισσότερα από 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης κατασχέθηκαν ενώ συνελήφθησαν τρία 3 ηγετικά στελέχη πολύ καλά οργανωμένου διεθνούς δικτύου εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 37 και 36 ετών κι έναν 35χρονο Έλληνα, η δραστηριότητα των οποίων αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής και ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας. Προέκυψε μάλιστα ότι ανέλαβαν το ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων κοκαΐνης και την περαιτέρω διαχείριση – διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια.

Σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι της Παρασκευής σε περιοχή του κέντρου πόλης, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, στο πλαίσιο μεταξύ τους συναλλαγής, όλοι οι άντρες.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο οχήματα και σε διαμέρισμα που διέμενε ένας εξ’ αυτών, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την παράδοση και φύλαξη των ποσοτήτων των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης, χωρισμένα σε (260) δέματα,
  • 5.265 ευρώ και συνάλλαγμα, σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών, 5 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και
  • Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σημειώνεται ότι, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και τέταρτου σημαντικού μέλους του κυκλώματος, το οποίο και αναζητείται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για καθοριστικό πλήγμα στα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών που δρουν σε διεθνές επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News