Άδ. Γεωργιάδης: «Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει» - Τι είπε για τα κομμωτήρια

Ελλάδα
Άδ. Γεωργιάδης: «Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει» - Τι είπε για τα κομμωτήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξέφρασε τη στήριξή τους στους εμπόρους

Τη συνέχιση λειτουργίας του λιανεμπορίου, ακόμα και στην περίπτωση που η Αττική χαρακτηριστεί «κόκκινη»,  προανήγγειλε εμμέσως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει αλλά θα λειτουργήσει με μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, πριν συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

«Έχω συνάντηση με την Επιτροπή, θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα και θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο "κόκκινο", σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει ένα σχέδιο στο υπουργείο» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στους επιχειρηματίες της αγοράς είπε: «Είμαστε όλοι στο πλευρό τους, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούν να κλείσουν πάλι και να χάσουν την εκπτωτική περίοδο» και πρόσθεσε ότι δεν είναι τρομερή η διαφορά στα κρούσματα μετά από 12 μέρες λειτουργίας των καταστημάτων. «Έχει αρχίσει να δείχνει η αγορά κατά πόσο επηρέασε την κατάσταση» είπε.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας και το ενδεχόμενο να ισχύει από τις 18.00 στην Αττική απάντησε: «Η γνώμη μου είναι ότι η Αττική έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι η μισή χώρα».

Τι είπε για τα κομμωτήρια

Αναφορικά με τα κομμωτήρια και το τι θα γίνει με αυτά, είπε: «Απλώς να υπενθυμίσω ότι τα κομμωτήρια, λειτουργούσαν και την εποχή του click away».

Σε ερώτηση για το εάν θα ανοίξουν τελικά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια από την Δευτέρα, απάντησε ότι αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνονται σε υψηλότερο επίπεδο. Τέλος, για τις εικόνες συνωστισμού στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τόνισε ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν ήθελε να στείλει τα ΜΑΤ για να διαλύσει μια διαδήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

(φωτογραφία INTIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News