Β. Κοντοζαμάνης: Το σύστημα υγείας στελεχώνεται για να λειτουργήσει με επάρκεια & ασφάλεια

Ελλάδα
Β. Κοντοζαμάνης: Το σύστημα υγείας στελεχώνεται για να λειτουργήσει με επάρκεια & ασφάλεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε καμία περίπτωση δεν διαταράσσεται η λειτουργία άλλων τμημάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων

Όλα έχουν γίνει βάσει σχεδιασμού, βάσει προγραμματισμού, προκειμένου να λειτουργήσουν όλα κανονικά στο σύστημα υγείας, απάντησε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την απεργία γιατρών και νοσηλευτών στις 15 Οκτωβρίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας.

«Τεστ γίνονται κάθε μέρα όλο και περισσότερα», είπε ο υφυπουργός και επανέλαβε ότι στην αρχή της πανδημίας ξεκινήσαμε με 850 τεστ την ημέρα, και σήμερα ο μέσος όρος των τεστ για covid-19 είναι 13 με 14.000. «Υπάρχει επάρκεια σε αντιδραστήρια και αυξημένη παραγωγική δυνατότητα» είπε. Πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες η παραγωγική δυνατότητα σε τεστ θα αυξηθεί, διότι το σύστημα έχει προμηθευτεί επιπλέον δύο μηχανήματα.

Σχετικά με τις μετακινήσεις υγειονομικών ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία αναφοράς covid-19, και ειδικά το Νοσοκομείο «Σωτηρία», ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι «στο σύστημα υγείας, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται μετακινήσεις του προσωπικού». Ειδικότερα ανέφερε ότι στο νοσοκομείο «Σωτηρία», προκειμένου να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας - η μεγάλη δωρεά της Βουλής των Ελλήνων - πρόκειται να μετακινηθούν 16 άτομα.

«Έχουν εμπειρία στις ΜΕΘ και λογικό είναι, όταν ανοίγεις μια νέα μονάδα, να έχεις κάποιους με εμπειρία οι οποίοι θα υποδεχθούν τους νέους γιατρούς που προσλήφθηκαν για τις ΜΕΘ. Στο "Σωτηρία" θα προσληφθούν 45 νέοι γιατροί που θα στελεχώσουν την νέα μονάδα», είπε ο υφυπουργός. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι «ένας καρδιολόγος ο οποίος έχει μετακινηθεί στο νοσοκομείο 'Σωτηρία', έχει προέλθει από νοσοκομείο στο οποίο υπάρχουν 76 καρδιολόγοι».

Ο κ. Κοντοζαμάνης κατέληξε λέγοντας ότι «το σύστημα υγείας στελεχώνεται προκειμένου να λειτουργήσει με επάρκεια και ασφάλεια και σε καμία περίπτωση δεν διαταράσσεται η λειτουργία άλλων τμημάτων».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News