ΝΑΤΟ: Ελλάδα & Τουρκία συμφώνησαν σε μηχανισμό αποτροπής θερμών επεισοδίων

Ελλάδα
ΝΑΤΟ: Ελλάδα & Τουρκία συμφώνησαν σε μηχανισμό αποτροπής θερμών επεισοδίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αποφυγή θερμών επεισοδίων στην Ανατολική Μεσόγειο, συμφώνησαν οι δύο χώρες, σύμφωνα με το επίσημο site του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με το επίσημο site του ΝΑΤΟ, Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν στη δημιουργία μηχανισμού αποφυγής θερμών επεισοδίων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά από μια σειρά τεχνικών συναντήσεων μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσώπων της Ελλάδας και της Τουρκίας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες δημιουργήθηκε, σήμερα Πέμπτη (1 Οκτωβρίου 2020), διμερής στρατιωτικός μηχανισμός αποφυγής θερμού επεισοδίου.

Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες, τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ σχολιάζοντας την επιτυχία των συνομιλιών ανέφερε: «Χαιρετίζω τη δημιουργία ενός στρατιωτικού μηχανισμού αποσυμπίεσης, που επιτυγχάνεται μέσω της εποικοδομητικής δέσμευσης της Ελλάδας και της Τουρκίας, σημαντικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ. Αυτός ο μηχανισμός ασφάλειας δίνει χώρο στη διπλωματία για την επίλυση των διαφορών. Μηχανισμός που είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε περαιτέρω. Θα παραμείνω σε στενή επαφή και με τους δύο συμμάχους.» τόνισε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται τέτοια λύση. Τη δεκαετία του 1990, το ΝΑΤΟ βοήθησε στη δημιουργία παρόμοιου μηχανισμού στην περιοχή, ο οποίος ήταν αποτελεσματικός στη μείωση των εντάσεων και στην παροχή ευρύτερων διπλωματικών λύσεων, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος onalert.gr..

Φωτογραφία αρχείου: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News