Σύψας: «Τα Χριστούγεννα το δεύτερο κύμα κορωνοϊού»

Ελλάδα
Σύψας: «Τα Χριστούγεννα το δεύτερο κύμα κορωνοϊού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα πλήξει την Ελλάδα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον καθηγητή

Δεν έχει φτάσει ακόμη το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως πολλοί υποστηρίζουν σύμφωνα με τον Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Νίκο Σύψα, ο οποίος εκτιμάει ότι θα εμφανιστεί γύρω στα Χριστούγεννα,  ενώ απάντησε στα σενάρια για 2.000 ημερήσια κρούσματα, που προκύπτουν από μαθηματικά μοντέλα.

 «Παρότι σέβομαι τα μαθηματικά μοντέλα, ο ιός έχει διαψεύσει πολλές φορές τα μοντέλα. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι είναι ένας πανίσχυρος ιός που προκάλεσε επιδημία και μέσα στο καλοκαίρι. Συνήθως, οι αναπνευστικοί ιοί κάνουν έναν κύμα στα τέλη Νοεμβρίου. Το πιθανότερο σενάριο είναι εκείνη την περίοδο να έχουμε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Η επιδημιολογία του ιού είναι άγνωστη, ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Και το χειρότερο σενάριο είναι το δεύτερο κύμα της επιδημίας, που θα μας πλήξει περίπου γύρω στα Χριστούγεννα, τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου», είπε ο κ. Σύψας στον Real Fm.

Αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας τόνισε ότι «παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες την λεγόμενη επιπέδωση της καμπύλης, όσον αφορά την επιδημία του Αυγούστου. Κι αυτό οφείλεται μάλλον στα μέτρα που ελήφθησαν. Τώρα θα δούμε και τα στοιχεία του Δεκαπενταύγουστου, δηλαδή των μετακινήσεων του πληθυσμού που έγιναν εκείνη την περίοδο. Ελπίζουμε να έχουμε μια ήπια εβδομάδα και να μην έχουμε εκπλήξεις».

Πηγή: Cnn.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News