Τα γυμναστήρια θα ανοίξουν στις 29 Ιουνίου

Ελλάδα
Τα γυμναστήρια θα ανοίξουν στις 29 Ιουνίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση από τον υφυπουργό Παπαθανάση - Οι ιδιοκτήτες ανησυχούν για μόνιμα λουκέτα και το μέλλον για 42 εργαζόμενους.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα γυμναστήρια. 

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης όλα τα γυμναστήρια της χώρας είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν στις 29 Ιουνίου, και έως τότε ο κλάδος βρίσκεται σε αναστολή με όσα προβλέπονται για αυτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.

«Ως προς τον προγραμματισμό τηρούμε τα επτά στάδια επανεκκίνησης εξήγησε ο υφυπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

  Οι ιδιοκτήτες ανησυχούν για μόνιμα λουκέτα - 42.000 εργαζόμενοι  

Την ίδια ώρα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων εκφράζει την ανησυχία του για μόνιμα λουκέτα σε αρκετά γυμναστήριο.

Οι ιδιοκτήτες περίπου 2.500 γυμναστηρίων απασχολούν συνολικά 42.000 υπαλλήλους και όπως επισήμανε πριν μερικές ημέρες ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου γυμναστηρίων Δώρος Κλεοβούλου σε αντίθεση με μικρότερα μαγαζιά, οι γυμναστηριακοί χώροι είναι συνήθως πολύ μεγάλης επιφάνειας (άνω των 600 τ.μ) και ως εκ τούτου τα ενοίκια παραμένουν πολύ υψηλά ακόμα και μετά την μείωση του 40% για τις εβδομάδες της πανδημίας.  

Ο κ. Κλεοβούλου ανησυχεί για μια δραματική μείωση στις θέσεις εργασίας και ακόμα και οριστικό κλείσιμο κάποιων γυμναστηρίων. «Και σήμερα να ανοίξουμε ο κόσμος θα είναι επιφυλακτικός για το πρώτο διάστημα», έλεγε χαρακτηριστικά.    GETTY IMAGES   «Το τρίμηνο της Άνοιξης που παραδοσιακά αυξάνονταν πάντα το πελατολόγιο μας το χάσαμε τελείως», προσθέτοντας ότι μεσούντος του καλοκαιριού, η προσέλευση θα είναι μικρή: «πέρα από τους σταθερούς πελάτες, σχεδόν κανένας άλλος δεν έρχεται να γυμναστεί γιατί οι περισσότεροι σκέφτονται τις διακοπές τους».  

Ο κ. Κλεοβούλου θέτει και το ζήτημα των προπληρωμένων συμβολαίων, όπως για παράδειγμα είναι οι ετήσιες συνδρομές, σε μία φάση που αρκετοί συνδρομητές ζητούν τα χρήματά τους πίσω. «Υπάρχουν τα προπληρωμένα συμβόλαια τα οποία αν δεν τα καλύψουμε θα χάσουμε τον κόσμο που μας εμπιστεύεται. Αν υποθέσουμε πως αυτά θα αρχίσουμε να τα καλύπτουμε από Σεπτέμβρη και με βάση τους ήδη χαμένους μήνες, αυτό σημαίνει πως λεφτά θα δούμε πάλι στα ταμεία των επιχειρήσεων μας, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το 2021» και αυτό μόνο στην περίπτωση που δεν ακολουθήσει δεύτερο κύμα πανδημίας.  

Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων εξέφρασαν την αντίδρασή τους που ενώ έχουν λειτουργήσει κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής «όπου ο πελάτης έρχεται σε άμεση επαφή με τον ειδικό», οι δικοί τους χώροι παραμένουν κλειστοί.   

Από την πλευρά του, υφυπουργός κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως ο λόγος που (μόνο) η εστίαση θα ανοίξει νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα ήταν πως οι ειδικοί επιστήμονες εξέτασαν τα δεδομένα και έδωσαν το «πράσινο φως». Ο κλάδος που ακολουθεί είναι τα ξενοδοχεία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊ

lifo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News