Άνοιξε η πλατφόρμα "Εργάνη" για το επίδομα των 800 ευρώ

Ελλάδα
Άνοιξε η πλατφόρμα "Εργάνη" για το επίδομα των 800 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστιος ο αριθμός των αιτήσεων

Αργά το βράδυ της Τρίτης ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, όπου εργοδότες  δηλώνουν τα στοιχεία των εργαζομένων προκειμένου αυτοί να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. 

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, εκατοντάδες ήταν οι φόρμες που υποβλήθηκαν από τους εργοδότες. Υπολογίζεται οτι ανα λεπτό προστίθενται 100 νέες φόρμες, και ο ρυθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στις επόμενες ώρες και μέρες. 

Μπείτε στην πλατφόρμα από εδώ (ΕΡΓΑΝΗ).

Στην πλατφόρμα οι εργοδότες των επιχειρήσεων που είτε έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία  τους είτε πλήττονται, δηλώνουν τα στοιχεία  τόσο των εργαζομένων τους,  στους οποίους έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και δικαιούνται τα 800 ευρώ,όσο και αυτών που η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί, από 1ης Μαρτίου 2020 έως 20 Μαρτίου 2020, είτε με καταγγελία από τους ίδιους, είτε με οικειοθελή αποχώρηση του εργαζόμενου.

Σημειώνεται πως στην πλατφόρμα, θα μπορούν να ενταχθούν οι εργοδότες - οι επιχειρήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν την αίτησή τους από την 1η Απριλίου, όπως διευκρίνισε χτες ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News