Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 117 συνολικά

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 117 συνολικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 "ορφανά" κρούσματα, εκ των οποίων το ένα στην Κρήτη

Νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα 117, συνολικά, στη χώρα μας.

Προβληματισμός, ωστόσο, επικρατεί από τα 10 «ορφανά» κρούσματα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η λοιμωξιολόγος, κ. Ελένη Γιαμαρέλλου στο Mega.

Μάλιστα, ένα εξ' αυτών αποτελεί και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη: Πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος αποδείχτηκε χτες, Τετάρτη, θετικός στον κορωνοϊό και έκτοτε, βρίσκεται και θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες. 

Σύμφωνα με την ίδια, τα 35 άτομα κόλλησαν από επαφές με άνθρώπους που ήδη νοσούσαν.

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην επίσημη ενημέρωση, σήμερα, Πέμπτη: «Στη χώρα μας έχουμε 117, συνολικά, κρούσματα με κορωνοϊό, για τα οποία έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση. Από αυτά, τα 82 ανήκουν σε εισαγωμενα κρούσματα, 25 ειναι οι επαφές τους και 10 κρούσματα είναι χωρίς κάποια γνωστή επαφή. Για 15 κρούσματα η διερεύνση συνεχίζεται.»

Όπως συνέχισε ο ίδιος: «3 άτομα βρίσκονται στις ΜΕΘ Νοσοκομείων της χώρας, ενώ 2 άτομα έλαβαν εξιτήριο». Πρόκειται γαι την 38χρονη μητέρα - η οποία αποτέλεσε και το κρούσμα 0 στην Ελλάδα και το ανήλικο παιδί της.

Σημειώνεται πως, λίγο νωρίτερα, η λοιμωξιολόγος, κ. Ελένη Γιαμαρέλλου, είχε αναφέρει στο Mega πως τα κρούσματα από κορωνοϊό στη χώρα μας ήταν 132. Το παρόν προκύπτει από το γεγονός ότι η κ. Γιαμαρέλλου προσμέτρησε ως θετικά στον κορωνοϊό και τα 15 κρούσματα, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, διερευνώνται.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Πέμπτης άφησε την τελευταία του πνοή ο 66χρονος Κρητικός, ο οποίος νοσούσε από κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News