Τόγκο: Συγκλονίζει ο 20χρονος Δημήτρης που ήταν όμηρος - «Ναυτικός πέθανε στα χέρια μας»

Ελλάδα
Τόγκο: Συγκλονίζει ο 20χρονος Δημήτρης που ήταν όμηρος - «Ναυτικός πέθανε στα χέρια μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έβαλαν τους ομήρους σε μια ακυβέρνητη βάρκα με που ήταν περικυκλωμένη από καρχαρίες

Εφιλατικές δυσκολίες έζησε ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός Δημήτρης Γκιάτης, στη διάρκεια των 40 ημερών που κρατήθηκε όμηρος από πειρατές στο Τόγκο. Επιστρέφοντας στην πατρίδα και έχοντας ξεπεράσει τον εφιάλτη, μίλησε για όσα βίωσε στην εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου.

Ο άτυχος ναυτικός διηγήθηκε πώς έπεσε αιχμάλωτος των πειρατών την ώρα που το ελληνόκτητο πλοίο «Elka Aristotle», βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού Λόμε, στο Τόγκο.

Όπως περιέγραψε: «Η επίθεση έγινε στις 2 τα ξημερώματα. Κοιμόμουν. Άκουσα έναν χτύπο στην πόρτα και την άνοιξα. Υπέθεσα ότι είχαμε πρόβλημα με το ρεύμα, γι’ αυτό άνοιξα… Είδαν έναν άνθρωπο να με σημαδεύει με όπλο στο κεφάλι. Εκείνη την ώρα δεν σκέφτεσαι. Ήμουν πολύ φοβισμένος».

«Γύρω από τη βάρκα ήταν καρχαρίες»

Ο ίδιος και οι άλλοι τρεις όμηροι ναυτικοί έμειναν για τέσσερις ημέρες σε μία ακυβέρνητη βάρκα, στον κόλπο της Γουινέας, που ήταν περικυκλωμένη από καρχαρίες. «Μας έβαλαν σε μία ξύλινη βάρκα που είχε μία μηχανή. Δεν υπήρχαν σωσίβια. Επέβαιναν εννέα πειρατές με βαρύ οπλισμό και εμείς οι τέσσερις. Ήμασταν τέσσερις μέρες στη θάλασσα. Την πρώτη μέρα ταξιδεύαμε κανονικά, γιατί είχαμε πετρέλαιο για να κινηθεί η μηχανή. Μας είπαν να μην φοβόμαστε, γιατί το κάνουν για να πάρουν μόνο χρήματα. Τη δεύτερη μέρα μείναμε από καύσιμα. Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ γιατί δεν είχαμε τροφή και νερό, κάναμε την ανάγκη μας στην θάλασσα. Τέντωσαν το πανί για να πηγαίνουμε με τον αέρα και να φτάσουμε στην ακτή», περιέγραψε.

«Νόσησε από μαλάρια, και πέθανε στα χέρια μας»

«Όλες τις μέρες που ήμασταν εκεί, κάναμε προσευχές, ανεξαρτήτως θρησκείας. Ήμασταν σε άθλια κατάσταση. Έπαιρνα δύναμη. Χάρη στην προσευχή, προσπάθησα και επέζησα» αποκάλυψε ο 20χρονος ναυτικός, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί όταν αναφέρθηκε στον τέταρτο όμηρο ναυτικό από τις Φιλιππίνες, ο οποίος νόσησε από μαλάρια, και όπως είπε newsbomb.gr σύμφωνα με το «πέθανε στα χέρια μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News