Σεισμός 6,4 στην Αλβανία: Υπάρχει φόβος για σεισμική δόνηση στην Ελλάδα;

Ελλάδα
Σεισμός 6,4 στην Αλβανία: Υπάρχει φόβος για σεισμική δόνηση στην Ελλάδα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι απαντά ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας;

O μεγάλος σεισμός με θύματα στην Αλβανία προκάλεσε έντονο φόβο και για ενδεχόμενο σεισμό στην Ελλάδα. Ωστόσο καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας εξήγησε για ποιο λόγο το ρήγμα που έχει ενεργοποιηθεί στην Αλβανία δεν μπορεί να επηρεάσει σε καμία περίπτωση την χώρα μας λέγοντας ότι «τα ρήγματα που υπάρχουν στην Αλβανία, διακόπτονται απότομα στο ύψος της Κορυτσά και της Κόνιτσας καθώς εκεί υπάρχει εγκάρσια δομή, συνεπώς η όλη δραστηριότητα που υπάρχει στην Αλβανία δεν μπορεί να μεταφερθεί στον ελλαδικό χώρο».

Αναμένεται μεγάλος μετασεισμός στην Αλβανία

Αντίθετα ανήσυχος εμφανίστηκε ο καθηγητής κ.Λέκκας για την Αλβανία καθώς μιλώντας στο ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι «βεβαίως οπωσδήποτε θα έχουμε έναν σεισμό της τάξης των 5,9 περίπου, αλλά γενικότερα υπάρχει ένας προβληματισμός σε σχέση με τη διαδικασία της σεισμικής διαδικασίας στην περιοχή».

Φόβους ότι οι ζημιές από το μεγάλο σεισμό στην Αλβανία θα είναι πολύ μεγάλες εξέφρασε ο κ. Λέκκας σημειώνοντας ότι «θεωρώ ότι οι ζημιές θα είναι πολύ μεγάλες. Πριν δυο μήνες που επισκεφθήκαμε την περιοχή είδαμε ότι τα κτίρια είναι σε κακή κατάσταση». .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News