Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία, λόγω 24ωρης απεργίας

Ελλάδα
Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία, λόγω 24ωρης απεργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία για 24 ώρες, λόγω απεργίας της ΓΣΕΕ στην οποία αποφάσισε να συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Η απεργία θα ξεκινήσει 12:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 30 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, οι φημολογούμενες νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στις εφάπαξ παροχές, τόσο στους αξιωματικούς όσο και στα κατώτερα πληρώματα, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας και η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα».

Η ΠΝΟ καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα, ενώ τονίζει ότι ενώνει τη φωνή της και τις δυνάμεις της με το σύνολο των λοιπών εργαζομένων και συνταξιούχων όλης της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News