Εκλογές ekloges
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Αποτελέσματα εκλογών LIVE στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Δημοτικές
Αποτελέσματα εκλογών LIVE στον Δήμο Αγίου Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναληπτικές εκλογές διεξήχθησαν στον Δήμο Αγίου Νικολάου, με τη μάχη να δίνεται ανάμεσα στον Μανόλη Μενεγάκη και τον Θωμά Χαριτάκη

Τρεις «μονομαχίες» στην Κρήτη σε σύνολο 84 δήμων σε όλη τη χώρα διεξήχθησαν σήμερα 15 Οκτωβρίου 2023 στην αρένα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών με έπαθλο τη θέση δημάρχου για την επόμενη πενταετία. Στην Κρήτη ξεχώρισαν οι αναμετρήσεις των δήμων Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Χερσονήσου, καθώς την πρώτη Κυριακή κανένας εκ των διεκδικητών δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει το πολυπόθητο 43% συν μία ψήφο που ορίζει ο νομοθέτης για να εκλεγεί δήμαρχος.

Αναφορικά με τον Άγιο Νικόλαο, ο Μανόλης Μενεγάκης με ενσωματωμένο το 100% των ψήφων συγκέντρωσε ποσοστό 53,16% και εκλέγεται δήμαρχος στην πόλη, με τον Θωμά Χαριτάκη να έπεται με ποσοστό 46,84%. 

Στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Νικολάου οι δύο μονομάχοι συγκέντρωσαν 55,88% ο πρώτος (Μενεγάκης) και 44,12% ο δεύτερος (Χαριτάκης).

Στη Δημοτική Ενότητα Βραχασίου η κάλπη έβγαλε πρώτο τον Θωμά Χαριτάκη με 59,45% και δεύτερο τον Εμμανουήλ Μενεγάκη με 40,55% στα συνολικά αποτελέσματα (100%).

Τέλος, και στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης ο Θωμάς Χαριτάκης συγκέντρωσε μεγαλύτερο ποσοστό (54,08%), με δεύτερο τον Εμμανουήλ Μενεγάκη που αποκόμισε ποσοστό 45,92%. 

LIVE τα αποτελέσματα στον Άγιο Νικόλαο

Αλλάζει χέρια ο Άγιος Νικόλαος (22.693 εγγεγραμμένοι - 60 εκλογικά τμήματα)

Η “μάχη” στον Δήμο Αγίου Νικολάου δόθηκε μεταξύ του Μανόλη Μενεγάκη και του Θωμά Χαριτάκη, που πέρασαν στον β’ γύρο. Ο νυν δήμαρχος Αντώνης Ζερβός δεν κατήλθε υποψήφιος, ενώ στον πρώτο γύρο ο Μανόλης Μενεγάκης κατέλαβε ποσοστό 36,3% (5.026 ψήφους) έναντι του συνυποψηφίου του Θωμά Χαριτάκη, που τερμάτισε την πρώτη Κυριακή στο 34,17% (4.731 ψήφους). Η μεταξύ τους διαφορά στον πρώτο γύρο ανέρχεται στις 295 ψήφους. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News