Χουρδάκης Κακουλάκης

Ξανά στο βάθρο του ΟΑΚΑ οι κρητικοί κολυμβητές-τριες (pics)

Σπορ
Ξανά στο βάθρο του ΟΑΚΑ οι κρητικοί κολυμβητές-τριες (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλεπάλληλες ήταν οι επιτυχίες των κρητικών αθλητών-τριών στο 95ο Εθνικό Πρωτάθλημα κολύμβησης Open κατηγορίας και το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης κατηγορίας Νέων Ανδρών/Νέων Γυναικών Κ23, που ολοκληρώνεται σήμερα στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.
Ξεκινώντας από την 1η ημέρα των αγώνων στα 800μ ελεύθερο η Ειρήνη Ψαρουδάκη (Ωρίωνας Ηρακλείου) ήταν 2η με 9:02.23 ενώ στους Άνδρες επικράτησε επίσης για πρώτη φορά ο ηρακλειώτης Βασίλης Κακουλάκης (ΠΑΟΚ) με 7:55.90 που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Δεύτερος ο επίσης Ηρακλειώτης κολυμβητής Κωνσταντής Χουρδάκης (Ολυμπιακός) που με επίδοση 7:58.93 επιβεβαίωσε το όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων 2026 στο Μόναχο. Πλησίασε παράλληλα το πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων που έχει ο Κακουλάκης με 7:58.26. 

Κακουλάκης Βασίλης κολύμβηση

Στην 4χ100μ μικτή ομαδική Γυναικών τρίτος ο Παναθηναϊκός με τη Χανιώτισσα Άννα Ντουντουνάκη και τις Δήμητρα Καρατζόγλου, Χαρά Αγγελάκη, , Καλλιόπη Ζαϊμη με  4:11.90.
Θα τη θυμάται αυτή τη δεύτερη συνεχή νίκη του στα 200μ μικτή ατομική του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ο Χανιώτης Απόστολος Παπαστάμος (Ολυμπιακός). Σε μια κούρσα που προβλεπόταν ανταγωνιστική, επικράτησε με 1:58.89 που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2026 στο Παρίσι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2027 στη Βουδαπέστη (έγινε ο 8ος αθλητής μας που έκλεισε συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση). 

Παπαστάμος κολύμβηση

Στα 200μ. μικτή ατομική με χρόνο 2:15.24 δεύτερη ήταν η Άρτεμις Βασιλάκη (Τρίτωνας Ηρακλείου) που τερμάτισε σε 2:15.24 και 3η η επίσης Ηρακλειώτισσα Μαρία-Ευφροσύνη Στρατάκη (Ολυμπιακός) με 2:21.33. Η Βασιλάκη πέρυσι στη Θεσσαλονίκη είχε νικήσει με τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ 2:13.91.

Βασιλάκη Άρτεμις

Η ομάδα του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου με το Νίκο Σπαθαράκη και τους Ευαγγελία Παπαδοπούλου, Μιχάλη-Γιώργο Τσαβαρή, Γεωργία Δαμασιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Νίκησε στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4Χ100 μικτή ομαδική mixed με ρεκόρ αγώνων 3:58.11.

Σπαθαράκης Νίκος

Την 2η ημέρα, στα 400μ. Μικτή Ατομική, πέρυσι στις Γυναίκες είχε νικήσει η Άρτεμις Βασιλάκη, φέτος τη διαδέχθηκε η 17χρονη Ειρήνη Ψαρουδάκη (Ωρίωνας Ηρακλείου), με 4:55.20, με 3η τη Μαρία-Ευφροσύνη Στρατάκη (Ολυμπιακός) 4:59.68.  

Ψαρουδάκη Ειρήνη Ωρίωνας

Στα 200μ. ελεύθερο, η Άρτεμις Βασιλάκη (Τρίτωνας Ηρακλείου) νίκησε για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πήρε το προβάδισμα από το ξεκίνημα και τερμάτισε σε 2:01.03. 
Σε ότι αφορά τη χθεσινή ημέρα, η «μονομαχία» δυο κρητικών στον τελικό στα 400μ ελεύθερο ανέδειξε νικητή τον Βασίλη Κακουλάκη (ΠΑΟΚ) αλλά ο δεύτερος Κωνσταντής Χουρδάκης (Ολυμπιακός) κέρδισε ένα εισιτήριο…
Ο Κακουλάκης τερμάτισε πρώτος σε 3:51.42 ενώ ο Χουρδάκης με 3:52.82 έβγαλε εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων 2026 στο Μόναχο. 

Χουρδάκης Κωνσταντής

Στις Γυναίκες η Άρτεμις Βασιλάκη (ΑΟ Τρίτωνας Ηρακλείου) πήρε το προβάδισμα από το ξεκίνημα και νίκησε πολύ άνετα με 4:12.84, για 4η φορά σε open μετά το 2022, 2023, 2025 και για 2η φορά σε αυτή τη διοργάνωση (μετά τα 200μ ελεύθερο. 
Η Άννα Ντουντουνάκη (Παναθηναϊκός) έχει γράψει τη δική της ξεχωριστή ιστορία (και) στα 100μ πεταλούδα έχοντας κατακτήσει 11 χρυσά μετάλλια και τα 8 σερί. Αυτή τη φορά ήταν 2η  με 58.31. 

Στα 200μ. ύπτιο 3ος ήταν ο 17χρονος Ηρακλειώτης κολυμβητής Γιάννης Πετράκης (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) με 2:01.57.

Ψαρουδάκη Στρατάκη
Κακουλάκης Βασίλης κολύμβηση
Βασιλάκη Άρτεμις
Χουρδάκης Κωνσταντής
Ψαρουδάκη Ειρήνη Ωρίωνας

 

Σπαθαράκης Νίκος
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News