Χρήστου κολύμβηση

Ανεπανάληπτοι Χρήστου και Μακρυγιάννης έκαναν το 1-2 στο Ευρωπαϊκό (vid.)

Σπορ
Ανεπανάληπτοι Χρήστου και Μακρυγιάννης έκαναν το 1-2 στο Ευρωπαϊκό (vid.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από επιτυχία σε επιτυχία η ελληνική αποστολή…

Μετά τα μετάλλια των Κριστιάν Γκολομέεβ και Στέργιου Μπίλα στα 50μ. ελεύθερο, τα ελληνικά μετάλλια έγιναν 16 αφού και οι Αποστόλης Χρήστου και Βαγγέλης Μακρυγιάννης έκαναν επίσης το 1-2 στα 100μ. ύπτιο. 
Ο Χρήστου έκανε χρόνο 52.23(ατομικό ρεκόρ φέτος) και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ενώ ακολούθησε ο Μακρυγιάννης με 52.83 (ατομικό ρεκόρ καριέρας).

Ήταν λοιπόν τα φαβορί, δικαίωσαν το χαρακτηρισμό και το έκαναν μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Ο Απόστολος Χρήστου και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στον τελικό των 100μ. ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, βελτιώνοντας το «1-3» που είχαν κάνει πριν δύο ημέρες στα 50μ., το πιο βασικό όμως είναι ότι οι χρόνοι τους ήταν εκπληκτικοί.

Ο Χρήστου, που κατέκτησε το τρίτο χρυσό της καριέρας του και πρώτο στο συγκεκριμένο αγώνισμα (όπου ως τώρα είχε ένα ασημένιο και τρία χάλκινα), τερμάτισε στο εκπληκτικό 52.23, τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του μετά το 52.09 που είχε κάνει το 2022, στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Ο Μακρυγιάννης είχε δείξει ότι μπορεί να «κατέβει» τα 53 δευτερόλεπτα και το επιβεβαίωσε, συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ με 52.83. Πρόκειται για χρόνους που μπορούν να δώσουν αντίστοιχα μετάλλιο και πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, που ακολουθούν σε ένα μήνα στο Παρίσι.

 


 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News