Ράλλυ Κρήτης 2024

Αυλαία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με το "45ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης"

Σπορ
Αυλαία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με το "45ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εναρκτήριος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου και το Κύπελλο  Ράλλυ Κρήτης 2024

H αγωνιστική δράση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκινάει με το 45ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης που θα γίνει το διήμερο 25 & 26 Μαΐου και είναι ο εναρκτήριο αγώνας τόσο του θεσμού όσο και του Κυπέλλου Ράλλυ Κρήτης. Διοργανωτής είναι για μία ακόμη φορά ο δραστήριος Αθλητικός Όμιλος Κρήτης.  
Το… εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου  στις 20:30, στην πλατεία Ίδης, στο κέντρο του Ηρακλείου όπου θα γίνει η παρουσίαση των πληρωμάτων! 
Ο αγώνας θα είναι διήμερος και περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 70,96 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν δύο επαναλαμβανόμενα περάσματα από την ειδική διαδρομή "Ποταμιές" ενώ τη Κυριακή το αγωνιστικό σκέλος περιλαμβάνει τις ειδικές διαδρομές "Κεράσια" & "Αυγενική" που θα διεξαχθούν τρεις φορές η κάθε μία. 
Η ώρα έναρξης του αγωνιστικού σκέλους του Σαββάτου είναι 15:00 από το χώρο του Service Park, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.- Κλειστό γυμναστήριο Λίντο). Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί και η γραμματεία του αγώνα. Στι 15:48 θα γίνει η 1η ειδική στις «Ποταμιές» και στις 17:13 η 2η. Την Κυριακή στις 10:31 θα φύγει το πρώτο αυτοκίνητο από την 3η ειδική στα «Κεράσια» ενώ θα ακολουθήσει η 4η ειδική στην «Αυγενική» στις 10:58», η επαναλαμβανόμενη στα «Κεράσια» έχει οριστεί για τις 12:56 ενώ αυτή στην «Αυγενική» στις 13:23. Οι τελευταίες ειδικές είναι στα Κεράσια (15:21) και στην Αυγενική (15:48). Ο τερματισμός στο ΕΑΚΗ υπολογίζεται στις 16:30.
Ο αγώνας διεξάγεται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και του Δήμου Ηρακλείου, με την στήριξη του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου. 
Αρωγοί και πολύτιμη βοήθεια προσφέρουν επίσης και οι Δήμοι Χερσονήσου και Γόρτυνας.
Στο πλευρό του Σωματείου βρίσκονται για άλλη μια χρονιά η Ελληνική Αστυνομία, το τμήμα Τροχαίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ασφαλείας και ιατρικής περίθαλψης στη διοργάνωση του 45ου Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News