ΕΠΦΑΝΗ ημερίδα

Πρόταση Ίδρυσης Εργομετρικού Κέντρου στην Κρήτη από την ΕΠΦΑΝΗ

Σπορ
Πρόταση Ίδρυσης Εργομετρικού Κέντρου στην Κρήτη από την ΕΠΦΑΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρήσιμα συμπεράσματα από την διημερίδα «Νέες τεχνολογίες στον αθλητισμό και την Φυσική Αγωγή»…

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της διημερίδας “Νέες τεχνολογίες στον αθλητισμό και στη Φυσική Αγωγή” , που πραγματοποιήθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου στις 20-21 Απριλίου σε συνδιοργάνωση της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης ,η πρόεδρος της ΕΠΦΑΝΗ κ. Ουρανία Ρινακάκη έθεσε, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Γιώργου Πιτσούλη την πρόταση ίδρυσης Εργομετρικού Κέντρου στην Κρήτη .

ΕΠΦΑΝΗ ημερίδα

«Με αφορμή αυτή τη διημερίδα και τη  θεματολογία της που παραπέμπει σε εργαστήριο εμβιομηχανικής και εργοφυσιολογίας ΤΕΦΑΑ , αυτά δηλαδή που λείπουν από το νησί μας και τα πανεπιστημιακά ιδρύματά του,  αλλά και με την ευκαιρία της  παρουσίας των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της εκπαίδευσης και του αθλητισμού τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΦΑΝΗ κι εγώ , θέλουμε  να θέσουμε ξανά το αίτημα για ίδρυση Εργομετρικού κέντρου  στην Κρήτη, που για πρώτη φορά είχε διατυπωθεί το 1995 από τον τότε Προϊστάμενο Φυσικής Αγωγής κ. Νίκο Ροβίθη με τη στήριξη της Ένωσης.

ΕΠΦΑΝΗ ημερίδα

Ο μεγάλος αριθμός αθλητικών σωματείων και αθλητών, το αρκετά υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και στα ατομικά και στα ομαδικά αθλήματα, το διαρκώς αυξανόμενο κίνημα ασκούμενων ενηλίκων και ηλικιωμένων, η παραπομπή στις ελληνικές καλένδες της ίδρυσης  ΤΕΦΑΑ στην Κρήτη, η συνεχόμενη αύξηση του  αθλητικού τουρισμού στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια ,  οι περιορισμοί στις μετακινήσεις  αθλητών  και ασκουμένων που δημιουργεί  η νησιωτικότητα ,αλλά και το υψηλό ΑΕΠ και η δυναμική της περιφέρειας Κρήτης, καθώς και η επιστημονική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει το Πανεπιστήμιο και η Ιατρική σχολή είναι  μερικοί από τους λόγους που κατά τη γνώμη μας  ένα τέτοιο εγχείρημα είναι εφικτό εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση και σύμπνοια των αθλητικών φορέων του νησιού.

Ελπίζουμε να υπάρξουν ευήκοα ώτα και επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε με πιο συγκεκριμένο τρόπο...»

ΕΠΦΑΝΗ ημερίδα Κουρούπης βράβευση


Τιμητικές διακρίσεις
Στα πλαίσια των εργασιών της διημερίδας, τιμήθηκαν από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Νομού Ηρακλείου: ο ομότιμος Καθηγητής κ. Ηρακλής Κόλλιας, από τους πρωτοπόρους της Επιστήμης της Εμβιομηχανικής στη χώρα μας για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στην Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού και στην Παιδεία και ο Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού και αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ κ. Γιάννης Κουρούπης, για την εξαίρετη πράξη του να συμμετέχει με αυτοθυσία στη διάσωση των πιλότων που βρισκόταν σε κίνδυνο μετά την πτώση του αεροπλάνου τους στη θαλάσσια περιοχή του Κακού ¨Όρους το 2022.
Τις τιμητικές πλακέτες απένειμε στον κ. Γιάννη Κουρούπη και στον εκπρόσωπό του κ. Κόλλια η πρόεδρος της ΕΠΦΑΝΗ κ. Ουρανία Ρινακάκη μετά από σύντομη αναφορά στο βιογραφικό, στην προσωπικότητά και στο παράδειγμα τους.

ΕΠΦΑΝΗ ημερίδα

Με την ολοκλήρωση, της διημερίδας “Νέες Τεχνολογίες στον Αθλητισμό και στη Φυσική Αγωγή” το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Νομού Ηρακλείου, εκφράζει τις ευχαριστίες του: 
*στην Περιφέρεια Κρήτης για τη συνδιοργάνωση και στους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε Ηρακλείου κ. Νίκο Συριγωνάκη και Αθλητισμού κ. Λεωνίδα Τερζή για την ανταπόκριση τους στα αιτήματά μας και για τη συνεργασία ,
*στον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κρήτης και κ. Γεώργιο Πιτσούλη , στον κ. Ιωάννη Τσαπάκη , πρόεδρο της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ/ΟΤΑ και αντιδήμαρχο Αθλητισμού και στην κ. Άρια Χουρδάκη αντιπρόεδρο της ΑΑΗ/ΑΕ ΟΤΑ για την τιμή της παρουσίας τους και του χαιρετισμού τους στη διημερίδα.

ΕΠΦΑΝΗ ημερίδα

Η ΕΠΦΑΝΗ, ευχαριστεί επίσης τους διακεκριμένους ομιλητές της διημερίδας, Δρ. Χριστίνα Καρατζαφέρη, Δρ. Βασιλεία Χατζητάκη, Δρ. Κωνσταντίνο Χατζηνικολάου, Δρ. ΄Αγγελο Ροδαφηνό , Δρ. Χαλίτσιο Χρίστο και τον κ. Γιώργο Σαρογλάκη M.sc., οι οποίοι προσέφεραν στους συμμετέχοντες τη γνώση τους και την εμπειρία τους στα θέματα χρήσης των νέων τεχνολογιών στην αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης και της απόδοσης, στους τρόπους εφαρμογής της Τεχνητής νοημοσύνης στη Φυσική Αγωγή και στο functional training.

ΕΠΦΑΝΗ ημερίδα

Τη διημερίδα τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ11 κ. Νίκος Αποστολάκης και κ. Γιώργος Θεοφιλίδης, οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής & Σχ. Α. κ. Γιάννης Νηστικάκης, κ. Γιάννης Κατσαμποξάκης και κ. Αναστασία Τζιαναμπέτη, ο πρόεδρος ιδιωτικών Γυμναστηρίων κ. Δημήτρης Δακανάλης , όπως και οι π. πρόεδροι της ΕΠΦΑΝΗ κ. Χρυσή Στιβακτάκη-Μουδάτσου, κ. Μιχάλης Ατσαλάκης και κ. Στράτος Τζιαμπάζης .
Θερμές ευχαριστίες επίσης στους συμμετέχοντες της διημερίδας οι οποίοι για τη συνεχή παρουσία τους και το ζωηρό ενδιαφέρον τους σε όλες τις διαλέξεις.

ΕΠΦΑΝΗ ημερίδα γυμναστές
ΕΠΦΑΝΗ ημερίδα γυμναστές
ΕΠΦΑΝΗ ημερίδα γυμναστές
ΕΠΦΑΝΗ ημερίδα γυμναστές

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News