Κάλα Οκάν Γιώργος Σουλτάτος

Χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Καράτε για τον Κάλα Οκάν του Αίολου

Σπορ
Χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Καράτε για τον Κάλα Οκάν του Αίολου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νεαρός αθλητής κέρδισε και μια θέση στην εθνική ομάδα Παίδων και το δικαίωμα συμμετοχής στο Βαλκανικό πρωτάθλημα καράτε...

Πολύ καλή παρουσία είχε η αποστολή του Αθλητικού Συλλόγου Αίολος που συμμετείχε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.
Ο Σύλλογος συμμετείχε στους αγώνες με δύο αθλητές ,τον Κάλα Οκάν και την Βασσάλου Μαριάντα. Την ομάδα συνόδευσε ο προπονητής Γιώργος Σουλτάτος.
Ο αθλητής Κάλα Οκάν  στην κατηγορία Παίδων 11 ετών ,ανάμεσα σε 24 αθλητές που συμμετείχαν στην κατηγορία του στα -35 κιλά και παρά την απειρία του, μιας και πρώτη φορά έπαιρνε μέρος σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αγωνίστηκε με πάθος και σκέψη και νίκησε τον πρώτο αγώνα με σκορ 5-2 , τον δεύτερο αγώνα με 2-0, έχασε τον τρίτο από τον  πρωταθλητή της κατηγορίας με 3-0 και στον μικρό τελικό κέρδισε με 1-0 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, μια θέση στην εθνική ομάδα Παίδων και το δικαίωμα συμμετοχής στο Βαλκανικό πρωτάθλημα καράτε που θα γίνει 31/5 έως 2/6 στην Ρουμανία!
Πολύ καλή απόδοση είχε όμως και στο Kata, σε μια κατηγορία με 44 αντιπάλους καθώς κέρδισε τον πρώτο αγώνα με Bassai Dai, κέρδισε τον δεύτερο αγώνα με Nipaipo και έχασε τον τρίτο στα σημεία με το Chibana no Kushanku, φτάνοντας στους οκτώ καλύτερους της κατηγορίας .
 Η αθλήτρια του συλλόγου  Βασσάλου Μαριάντα συμμετείχε και αυτή για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο και κατάφερε να νικήσει τον  πρώτο της αγώνα στο kata εκτελώντας το Chibana no Kushanku και έχασε στα σημεία τον δεύτερο αγώνα της με το κάτα Papuren και έφτασε έως τού 16.
Στο kumite κέρδισε τον πρώτο της αγώνα αλλά στην συνέχεια αποκλείστηκε στον δεύτερο και έφτασε έως τους 22 . « Σίγουρα η εμπειρία που απέκτησαν και οι δύο αθλητές από τους αγώνες τους στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα καράτε της χώρας μας  θα τους χρησιμεύσει στο μέλλον. Συγχαρητήρια και στα δύο παιδιά που αγωνίστηκαν το Σαββατοκύριακο για την προσπάθεια τους!Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς για την υποστήριξη», τονίζουν στον «Αίολο». 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News