Τζαμτζής δισκοβολία

Καλές επιδόσεις από τους ανερχόμενους ρίπτες στο Ηράκλειο

Σπορ
Καλές επιδόσεις από τους ανερχόμενους ρίπτες στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων στο Στάδιο Ελευθερίας και το βοηθητικό του Παγκρητίου

Το αναπτυξιακό κύπελλο ρίψεων έγινε χθες στο Στάδιο Ελευθερίας και το βοηθητικό του Παγκρητίου Σταδίου ενώ σήμερα σειρά έχει πάρει το 9ο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων που αποτελεί μια γιορτή για τους αθλητές και τις αθλήτριες των ριπτικών αγωνισμάτων. Μάλιστα στους σημερινούς αγώνες λαμβάνουν μέρος μεγάλα ονόματα των ρίψεων, που εκτιμάται  ότι θα πετύχουν την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες: Αναστασάκης Μιχάλης και Φραντζεσκάκης Χρήστος (Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος) - Σφυροβολία, Τζένγκο Ελίνα (Α.Σ. Κένταυρος) και Κυριαζής Γιάννης (ΟΦΚΑ Αγ. Δημητρίου) - Ακοντισμός.

Σε ότι αφορά τους χθεσινούς αναπτυξιακοούς αγώνες, το πρωινό πρόγραμμα των αγώνων άνοιξε με τη δισκοβολία Ανδρών Κ18 εκεί όπου ο Απόστολος Τζαμτζής (ΓΣ Μανδρών) πέτυχε 53,20 μ. επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Ο αθλητής λίγο αργότερα αγωνίστηκε και στη σφυροβολία όπου ήταν εξαιρετικός, αφού αναδείχθηκε νικητής με 73,22 μ. ενώ είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 71,26 μ., 71,65 μ. και 72,81 μέτρα. Ο αθλητής του Γιάννη Χρίστογλου είχε όλες τις προσπάθειες του σε επιδόσεις καλύτερες από το προηγούμενο ρεκόρ του. Παράλληλα οι επιδόσεις του ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες από το όριο (62,50 μ.) για το Ευρωπαϊκό Κ18.

Νικητές βάθρο αναπτυξιακοί στίβου

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε για μία ακόμη φορά και η Αναστασία– Μιχαέλα Ανδρεάδη, που ήταν πρώτη στη σφαιροβολία με 16,27 μ. λίγες εβδομάδες από τις πολύ καλές εμφανίσεις στη χειμερινή περίοδο. Η αθλήτρια του Τάκη Ανυφαντή είχε ακόμη βολές στα 15,49 μ., 15,80 μ. και 15,62 μέτρα.

Η διοργάνωση ήταν μια μεγάλη γιορτή των αθλητών των αναπτυξιακών κατηγοριών των ριπτικών αγωνισμάτων. Μια διοργάνωση σε τρεις πόλεις της χώρας (θα γίνουν αντίστοιχοι αγώνες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα), στην οποία έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν οι αθλητές και αθλήτριες των ριπτικών αγωνισμάτων των μικρών κατηγοριών. Μια ευκαιρία επίσης για την ομοσπονδία να παρακολουθεί από κοντά την πορεία και την εξέλιξη τους. Στους ανερχόμενους πρωταθλητές μοιράστηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια, που θα τους θυμίζουν την συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Οι αναπτυξιακοί αγώνες ρίψεων και το σημερινό 9ο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Κώστα Σταθελάκου.
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News