Κλειστό Ρέντη ΜΑΤ αστυνομία
Photo intime

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο ντέρμπι

Σπορ
Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο ντέρμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο άτυχος 31χρονος υπέστη ανακοπή στο χειρουργείο σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν… 

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του κρατικού Νίκαιας είναι ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός στο βόλεϊ.
O άτυχος αστυνομικός δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό στα επεισόδια οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις στο Ρέντη. Μετά τον τραυματισμό του και σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ο αστυνομικός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου υπέστη καρδιακή ανακοπή, του έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν: "Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.


Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News