Κάλλια Κανόγκα

Νέες αγωνιστικές εμπειρίες για την Κανόγκα στην Μαδέϊρα

Σπορ
Νέες αγωνιστικές εμπειρίες για την Κανόγκα στην Μαδέϊρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ηρακλειώτισσα κολυμβήτρια συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Open Water των 10.000μ.

Η ηρακλειώτισσα κολυμβήτρια των Δελφινιών  Κάλλια Κανόγκα αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, κατακτώντας την 65η θέση ανάμεσα σε 81 αθλήτριες, σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, ανέφερε: "Η συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαδέϊρα ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα. Είχα τη δυνατότητα να αγωνιστώ με παγκόσμιας εμβέλειας αθλήτριες. Αποκόμισα σημαντικά οφέλη και εμπειρίες, που θα με βοηθήσουν στη συνέχεια και είναι βέβαιο ότι στις επόμενες διοργανώσεις θα είμαι πάρα πολύ καλύτερη. Ο αγώνας στα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού ήταν δύσκολος καθώς υπήρχε έντονος κυματισμός καθ'όλη τη διάρκειά του. Είμαι ικανοποιημένη που τερμάτισα τον αγώνα και περιμένω με ανυπομονησία να συμμετάσχω και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις και να φέρω καλύτερα αποτελέσματα".

Κανόγκα εθνική κολύμβησης

Ανάλυση για τον αγώνα της Κάλλιας, έκανε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο Τεχνικός Σύμβουλος Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων της ΚΟΕ, Σπύρος Γιαννιώτης: «Πολύ δύσκολες οι συνθήκες και στους δυο αγώνες και ιδιαίτερα σε αυτό των γυναικών. Η Καλλιόπη Κανόγκα είναι στις ηλικιακές κατηγορίες και με τις τόσο δύσκολες συνθήκες που είχε να αντιμετωπίσει, προσπάθησε όσο περισσότερο μπορούσε για το καλύτερο και τερμάτισε τον αγώνα. Γενικότερα βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα, και ιδιαίτερα οι νεότεροι αθλητές πήραν πολλά μαθήματα που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον». 

Γιαννιώτης Μηναδάκης

Τέλος, ο προπονητής μας Αγαπητός Μηναδάκης , δήλωσε: "Μοναδικός ο αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου που συμμετείχαμε, ο οποίος όμως είχε και πολλές ιδιαιτερότητες. Είχε τον μεγαλύτερο αριθμό κολυμβητριών, αφού κολύμπησαν 81 γυναίκες, και επίσης συμμετείχαν όλες οι πρωτοκλασάτες κολυμβήτριες στον κόσμο και ήταν λογικό αφού αποτελούσε κριτήριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Open Water, στην Ντόχα. Κατά την διάρκεια του αγώνα, οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες καθώς είχε 3-4 μποφόρ. Οι κληρώσεις των θέσεων, τόσο στο ξεκίνημα του αγώνα όσο και στην τροφοδοσία της Κάλλιας, δεν μας ευνόησαν. Η Κάλλια αγωνίστηκε και τα κατάφερε σε αυτόν τον τόσο εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό αγώνα, με αντιπάλους παγκόσμιας κλάσης. Λάθη έγιναν, όμως από αυτόν τον αγώνα βγήκαμε πιο ικανοί και πιο δυνατοί. Η συνέχεια θα είναι καλύτερη και κοιτάμε πάντα μπροστά".

«Πριν την επιτυχημένη προσπάθεια, υπάρχουν οι προσπάθειες! Συγχαρητήρια Κάλλια! Σταθερά, δυνατά μπροστά!», αναφέρουν τα Δελφίνια. 

Κανόγκα Εθνική κολύμβησης
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News