σκακι

Έρχεται το 8ο Κύπελλο Ελλάδας λύσης σκακιστικών προβλημάτων από το Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου

Σπορ
Έρχεται το 8ο Κύπελλο Ελλάδας λύσης σκακιστικών προβλημάτων από το Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δεύτερη Κυριακή (10/12) του Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός με τα 14 προβλήματα προς λύση από όλες τις «επίσημες» κατηγορίες...

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου σας προτρέπει να γνωρίσετε τον κόσμο του Καλλιτεχνικού “Solving Chess” στη χώρα μας. Ταυτόχρονα είναι ο κυριότερος θεσμός διάδοσης του Καλλιτεχνικού Σκακιού στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, το Κύπελλο Ελλάδας Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων, και θα πραγματοποιηθεί την 2η Κυριακή του Δεκεμβρίου, 10/12/ 2023 και ώρα 11:00 έως 13:30 στο Castello City Hotel, της λεωφόρου 62 Μαρτύρων 1.

Στο διαγωνισμό θα δοθούν προς λύση 14 προβλήματα από όλες τις «επίσημες» κατηγορίες. Τα περισσότερα προβλήματα έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να είναι επιλύσιμα ακόμη και από άπειρους – στον τομέα αυτόν – σκακιστές, ενώ τα υπόλοιπα είναι επίπεδο διεθνών διαγωνισμών.  

Συνοπτική Περιγραφή:

Τα προβλήματα μοιράζονται τυπωμένα σε διαγράμματα. Ο κάθε λύτης μπορεί να τοποθετήσει τις θέσεις στη σκακιέρα που του δίνεται (μπορεί να χρησιμοποιήσει και δικές του) και προσπαθεί να βρει τις λύσεις μετακινώντας, αν θέλει, τα κομμάτια. Καταγράφει τις απαντήσεις σε ειδικό φύλλο. Η σωστή και πλήρης λύση σε κάθε πρόβλημα βαθμολογείτε με 5 βαθμούς. Συνεπώς το maximum των δυνατών βαθμών είναι 14 προβλήματα Χ Χ βαθμοί = 70 βαθμοί. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, και μόνο τότε, υπερισχύει ο μικρότερος χρόνος (Εδώ το maximum είναι 150 λεπτά). 

Καλή σας επιτυχία!!! 

Πληροφορίες και συμμετοχές: Νίκος Παπανδρέου τηλέφωνο 6970452377 

Φυσικά πολύ χρήσιμο έως απαραίτητο θα ήταν οι αρχάριοι στη λύση να κατατοπιστούν εκ των προτέρων για το είδος των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν, τον τρόπο γραφής των απαντήσεων, τις συνθήκες κλπ. Για το σκοπό αυτό υπάρχει πολύ χρήσιμο υλικό εδώ:  

https://drive.google.com/drive/folders/1dKzBLmZC6FlrFb9_T-QKoLFijEx0daBA 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News