Συμμετοχή στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Squash για τον Δελάκη

Σπορ
Συμμετοχή στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Squash για τον Δελάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αθλητής του Ηράκλειο ΟΑΑ κατέκτησε την 7η θέση...

Στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας αγωνίστηκε ο Δημήτρης Δελάκης μαζί με κλιμάκιο της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Τοιχοσφαίρισης (Squash), στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Ο ηρακλειώτης αθλητής έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και κατέκτησε την 7η θέση παρόλο που είχε να αντιμετωπίσει ισχυρούς αθλητές από χώρες με μεγάλη παράδοση στο άθλημα. Το επίτευγμά του καθίσταται ακόμα πιο σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αθλητές του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. είναι για ακόμη μια χρονιά χωρίς γήπεδο και αναγκάζονται να προπονούνται στις εγκαταστάσεις του Aldemar Royal Mare Hotel, στον Ανισσαρά Χερσονήσου προκειμένου να μην αναγκαστούν να διακόψουν τελείως τις προπονήσεις τους.

Οι άνθρωποι του Ομίλου κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στη σημαντική συμβολή του Ομίλου Μήτση για την διατήρηση του αθλήματος στο Ηράκλειο διότι τα γήπεδα του ALDEMAR είναι τα μόνα που λειτουργούν αυτήν την περίοδο στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου. Είναι τα γήπεδα στα οποία προπονούνται οι αθλητές του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» με τις οδηγίες του μοναδικού πιστοποιημένου προπονητή squash στην Ελλάδα, του Δημήτρη Καραογλανίδη που είναι και ο Τεχνικός Διευθυντής του πέμπτου τμήματος του Ιστορικού ομίλου.

Σε μια μεγάλη πόλη όπως το Ηράκλειο που έχει διαχρονικά Πανελλήνιες αλλά και Ευρωπαϊκές επιτυχίες στο άθλημα, δεν έχει εξασφαλιστεί έως σήμερα ένας χώρος προπόνησης εντός της πόλης.

Στον Όμιλο του Ηρακλείου υπολογίζουν στις δεσμεύσεις του υπουργού Αθλητισμού κ. Λεύτερη Αυγενάκη ότι σχεδιάζεται στην επέκταση των εγκαταστάσεων στον Κρατερό, στο KARTEROS BEACH CENTER, να κατασκευαστεί χώρος με πέντε γήπεδα Τοιχοσφαίρισης (Σκουός). Μια εξέλιξη που εφόσον υλοποιηθεί θα βάλει το ΗΡΑΚΛΕΙΟ στον διεθνή χάρτη του αθλήματος που θα φέρει πολλά Διεθνή, Ευρωπαϊκά και Εθνικά πρωταθλήματα στην πόλη μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι σίγουρο ότι με αυτήν την εξέλιξη οι αθλητές σκουός στην πόλη μας θα αυξηθούν σημαντικά και η ανάπτυξη του αθλήματος θα είναι εντυπωσιακή.

Μία σοβαρή εξέλιξη σε μια περίοδο που ο μαζικός αθλητισμός και ειδικότερα αυτός των αθλημάτων ρακέτας, βρίσκεται σε ιδιαίτερη άνθιση τόσο σε Παγκρήτιο όσο και σε Εθνικό επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News