Οceanman World Final… σαν Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρέθυμνο!

Σπορ
Οceanman World Final… σαν Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρέθυμνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακρίσεις για Κακουλάκη και Κανόγκα στα 5 και 10 χλμ.

Με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών της ανοιχτής κολύμβησης, πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο η διοργάνωση Οceanman World Final.

Μια διοργάνωση που θύμισε Ολυμπιακούς Αγώνες όχι μόνο λόγω της λάμψης που έδωσαν τα μεγαλύτερα ονόματα του κόσμου αλλά και εξαιτίας της συμμετοχής 800 περίπου αθλητών από 40 χώρες, που έδωσαν παγκόσμιο χρώμα στο Ρέθυμνο. Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν και οι κολυμβητές-τριες της Κρήτης, με τον Βασίλη Κακουλάκη του Ωρίωνα και την Κάλλια Κανόγκα που προέρχεται από τα "Δελφίνια" Ηρακλείου, να ξεχωρίζουν... 

Η πόλη φιλοξένησε κατά τον καλύτερο τρόπο το Οceanman World Final, αναπτύσσοντας παράλληλα τον αθλητικό τουρισμό. Εντυπωσιακή ήταν η τελετή έναρξης την Παρασκευή με τo Nations Parade στο κέντρο το Ρεθύμνου ενώ η τελετή απονομών έγινε στη Φορτέτσα του Ρεθύμνου σε μια λαμπρή εκδήλωση, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Ζαχαράκη, του ΓΓΑ κ. Μαυρωτά και άλλων τοπικών και αθλητικών φορέων.

Στο αγωνιστικό μέρος, στα 5 χιλιόμετρα πρώτος ήταν ο Άλκης Κυνηγάκης, δεύτερος ο Δημήτρης Μάρκος και τρίτος ο Ηρακλειώτης Βασίλης Κακουλάκης του Ωρίωνα, που πριν από λίγες εβδομάδες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες του Μεσογειακού κυπέλλου που πραγματοποιήθηκαν στο Βελιγράδι. Ο Κακουλάκης ήταν πρώτος στην κατηγορία Μ1 (ηλικίες 14-19).Στο ίδιο αγώνισμα (5χλμ.) η Ελένη Κουτράκη του Ωρίωνα ήταν 3η στην κατηγορία 14-18 ετών. 

Στα 10 χιλιόμετρα πρώτος αναδείχθηκε ο Γερμανός Βέλμπροκ μαζί με τους Ρόμαντσουκ και Μούφελς (τερμάτισαν ταυτόχρονα) και στις γυναίκες στα 5 χιλιόμετρα πρώτη ήταν η Γεωργία Παυλοπούλου και στο 10 χιλιόμετρα πρώτη η Ρούβενταλ, η χρυσή ολυμπιονίκης του Τόκιο ενώ στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκε η Καλλιόπη Κανόνγκα που προπονείται με τα «Δελφίνια». Η Κανόνγκα ήταν 3η στην γενική κατάταξη και πρώτη στην κατηγορία F1 (ηλικίες 16-19).Επίσης η Άννα Μανουσάκη του Ωρίωνα ήταν 3η στα 10χλμ. στην κατηγορία 14-18 ετών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News