Ξέρουμε που είμαστε δυνατοί στον αθλητισμό, θα κοιτάξουμε επιτέλους τις αδυναμίες μας;

Σπορ
Ξέρουμε που είμαστε δυνατοί στον αθλητισμό, θα κοιτάξουμε επιτέλους τις αδυναμίες μας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα ατομικά αθλήματα και δη στα δημοφιλέστερα (στίβος-κολύμβηση) η Ελλάδα πάει καλά! Και πάει καλά παρά τα χίλια-δυο προβλήματα σε εγκαταστάσεις και οργανωτικό επίπεδο αλλά και παρά το γεγονός πως πολλοί αθλητές έχουν πολλά οικονομικά προβλήματα στην προετοιμασία τους! Στα ομαδικά αθλήματα με εξαίρεση τις εθνικές ομάδες μπάσκετ και πόλο τι γίνεται; Είναι αθλήματα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων αυτά και δημιουργήσαμε παράδοση αλλά καλύτερα να κοιτάζουμε εκεί που υπάρχουν τα "θέματα"...

Π.χ. στο ποδόσφαιρο: Οι ποδοσφαιρικές ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στην Ευρώπη...είδαν εφιάλτες και δύσκολα θα...δουν κάτι καλύτερο στα ματς που είναι μπροστά τους ενώ τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα σε επαγγελματικό επίπεδο έχουν χίλιες δυο εκκρεμότητες πριν τη σέντρα! Πολλά τα ερωτηματικά στις λίγκες και του μπάσκετ και του βόλεϊ ενώ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ξέρετε τι έχει συμβεί! Για τα ομαδικά αθλήματα θεωρούμε πως όλα ξεκινάνε από τα πρωταθλήματα! Εκεί μπαίνουν τα θεμέλια, εκεί είναι ο πραγματικός καθρέπτης έστω κι αν οι εθνικές ομάδες είναι... η βιτρίνα! Όταν λοιπόν στις μισές δυτικές ευρωπαϊκές χώρες πλέον στα δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα υπάρχει η δεύτερη τη τάξει κατηγορία με καλύτερη οργάνωση και χωρίς προβλήματα, κάτι που την ίδια ώρα στην Ελλάδα δεν ισχύει ούτε στη μεγάλη κατηγορία κάθε αθλήματος τότε...κλάψτα Χαράλαμπε! Αλλά εμείς δεν θέλουμε να γράφουμε μόνο τα αρνητικά!

Γράφουμε και τα...καλά που ωστόσο έχουν προκύψει από το μεγάλο ταλέντο και την αυταπάρνηση που δείχνουν οι αθλητές μας και οι προπονητές τους!

Και θα φέρουμε σαν παράδειγμα τον στίβο με τις επιτυχίες στην Κολομβία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που έδειξαν πως έχουμε μέλλον-αρκεί να υπάρξουν και καλύτερες υποδομές αλλά και γενικότερη στήριξη-αλλά και τον Μίλτο Τεντόγλου που είναι ασταμάτητος (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως στις ΗΠΑ)...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός της Ελληνικής αποστολής στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 (εφήβων / νεανίδων) που έφεραν τη χώρα μας στη 13η θέση στον πίνακα των μεταλλίων μεταξύ 34 χωρών που κατέκτησαν μετάλλιο.

Παράλληλα η Ελληνική ομάδα βρίσκεται στην 16η θέση από τις 69 χώρες που βαθμολογήθηκαν με βάση το σύστημα της παγκόσμιας ομοσπονδίας από την είσοδο των αθλητών στην οχτάδα.

Σε επίπεδο ανδρών, ο Μίλτος Τεντόγλου συνέχισε τους αγώνες του στη Σιλέσια, στο Diamond League του Χόρζοφ, όπου διατήρησε το αήττητο σερί στη σειρά των "διαμαντιών" με άλμα στα 8,13 μέτρα (0,6).Ο Έλληνας άλτης ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 7,64, ήταν άκυρος στη δεύτερη και συνέχισε διαδοχικά με 7,94 και 7,97, προτού “προσγειωθεί” στα 8,13 μέτρα, επίδοση που τον ανέβασε στην πρώτη θέση και αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης.

Ο Τεντόγλου έχει επικρατήσει νωρίτερα στη σεζόν στις διοργανώσεις Diamond League του Ραμπάτ (8,27), του Όσλο (8,10) και της Στοκχόλμης (8,31). Φέτος έχει πετύχει 8,36 στον ανοιχτό, ενώ έχει 8,55 μέτρα από τον χειμώνα και τη διοργάνωση του Βελιγραδίου. Δεν περιμέναμε όμως τίποτα λιγότερο από τον Μίλτο!

Συνοψίζοντας, ξέρουμε που είμαστε δυνατοί στον αθλητισμό, ας κοιτάξουμε επιτέλους τις αδυναμίες μας...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News