Πέμπτος στον κόσμο ο Απόστολος Χρήστου στα 100μ. ύπτιο

Σπορ
Πέμπτος στον κόσμο ο Απόστολος Χρήστου στα 100μ. ύπτιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στα τελευταία μέτρα της κούρσας έμεινα από δυνάμεις…»

Την 5η θέση στον ιστορικό όπως εξελίχθηκε τελικό των 100μ. ύπτιο κατέλαβε ο Απόστολος Χρήστου. Ο πρωταθλητής μας, σημείωσε επίδοση 52.57.

Νίκησε με τρομερό Παγκόσμιο Ρεκόρ ο Ιταλός Τόμας Τσεκόν με 51.60. Κατέρριψε το 51.85 του Ράιαν Μέρφι (ΗΠΑ) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία (13/8/2016). Ο Μέρφι ήταν δεύτερος στην «Ντούνα Αρένα» με 51.97 ενώ γενικότερα, τρεις κολυμβητές κατέβηκαν τα 52 δευτερόλεπτα στην καλύτερη κούρσα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Αυτό από μόνο του μαρτυρά τη νέα υπέρβαση που θα έπρεπε να κάνει ο Απόστολος για να ανέβει στο βάθρο. Στον ημιτελικό, είχε σημειώσει το ρεκόρ αγώνων ( και Πανελλήνιο ρεκόρ) με το 52.09. Έβαλε όμως το όνομα του στα κορυφαία όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Μετά τον τελικό και την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στα 100μ. ύπτιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Απόστολος Χρήστου δήλωσε: «Στα τελευταία μέτρα της κούρσας έμεινα από δυνάμεις και δεν μπόρεσα να διεκδικήσω κάτι καλύτερο (σ.σ. πέρασε τρίτος στα 50μ. σε 25.31). Τα μετάλλια πήγαν κάτω από τα 52 δευτερόλεπτα και αυτό ήθελε μεγάλη υπέρβαση. Ήταν μια πολύ ανταγωνιστική κούρσα. Γενικά όμως ο απολογισμός μου είναι θετικός, αφού για πρώτη φορά έλαβα μέρος σε ένα μεγάλο τελικό στα 100μ. ύπτιο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News