Ο Λευτέρης Γιαλούσης κατέγραψε μια μεγάλη πορεία στα γήπεδα της Κρήτης και της Ελλάδας αλλά εκείνο που τον σημάδεψε ήταν το πέρασμά του από τον Εργοτέλη.
Στους «κιτρινόμαυρους» έπαιξε για έξι σερί χρόνια σε επίπεδο Super League, από το 2006 έως το 2012 ενώ αγωνίστηκε και τη σεζόν 2015-16 στη Β’ Εθνική, αποτελώντας και εκ των αρχηγών της ομάδας.
Έτσι η διοίκηση του Εργοτέλη με ένα συγκινητικό μήνυμα, τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη προσφορά του στο σύλλογο και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο μέλλον.
Το μήνυμα του Εργοτέλη για τον Γιαλούση ανέφερε τα εξής:
«Ένας σημαντικός κύκλος κλείνει για τον Λευτέρη Γιαλούση, ο οποίος αποφάσισε να ολοκληρώσει την πολυετή και αξιόλογη ποδοσφαιρική του πορεία, αφήνοντας πίσω του μια διαδρομή γεμάτη συνέπεια, ήθος και προσφορά.
Ο Λευτέρης Γιαλούσης συνέδεσε το όνομά του με μία από τις πιο λαμπρές περιόδους στην ιστορία του Εργοτέλη, αποτελώντας βασικό στέλεχος της ομάδας για έξι συνεχόμενες σεζόν στην Α’ Εθνική (2006–2012). Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής φόρεσε ξανά τη φανέλα του Συλλόγου τη σεζόν 2015–2016 στη Β’ Εθνική, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική του σύνδεση με την ομάδα.
Συνολικά κατέγραψε 94 συμμετοχές με τα «κιτρινόμαυρα», αριθμός που τον κατατάσσει ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες παρουσίες στην ιστορία του Εργοτέλη στη μεγάλη κατηγορία, ενώ είχε την τιμή να φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του, τίμησε τον Σύλλογο με πάθος, επαγγελματισμό και αφοσίωση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στις επιτυχίες της ομάδας και κερδίζοντας τον σεβασμό συμπαικτών, αντιπάλων και φιλάθλων.
Ο ΓΣ Εργοτέλης τον ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη προσφορά του στον Σύλλογο και στο κρητικό ποδόσφαιρο και του εύχεται υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο νέο κεφάλαιο της ζωής του.
Σε ευχαριστούμε για όλα, αρχηγέ!»