Το επώνυμο «Σηφάκης» για το κρητικό ποδόσφαιρο παραπέμπει αυτομάτως σε έναν κορυφαίο τίτλο για τον ΟΦΗ το 1987 και στις αποκρούσεις του πιτσιρικά τότε Μύρωνα Σηφάκη που έβαλε τη σφραγίδα του στην κατάκτηση του Κυπέλλου.
Η οικογενειακή παράδοση συνεχίστηκε κάτω από τα γκολπόστ με τον Μιχάλη Σηφάκη και συνεχίζεται τώρα με τον Βασίλη Σηφάκη και τον τρίτο γιο του Μύρωνα, τον Μάριο, να είναι προπονητής στη Χερσόνησο και να την οδηγεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ένα Final Four Κυπέλλου ΕΠΣΗ.
Χθες ξύπνησαν μνήμες από το παρελθόν, με τις αποκρούσεις του Βασίλη Σηφάκη στη διαδικασία των πέναλτι με τον Ρωμανό να τον αναδεικνύουν σε ήρωα της πρόκρισης.
Ως άλλος… survivor, σε μια περίοδο που ο Μιχάλης συμμετέχει με επιτυχία στην ομώνυμη τηλεοπτική παραγωγή, ο Βασίλης φώναξε δυναμικό παρών. Άλλωστε τα τελευταία δύο χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τους τραυματισμούς και το χθεσινό παιχνίδι ήταν μόλις το δεύτερο επίσημο μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.
Η επιτυχία της Χερσονήσου έφερε για τον ίδιο την αποθέωση από τους συμπαίκτες του ενώ στην πιο συγκινητική στιγμή ο αδερφός του και προπονητής της Χερσονήσου τον αγκάλιασε και του έδωσε το φιλί της πρόκρισης!